Fodboldsamarbejde kom godt i gang

Odsherred Sundhedscenters park lagde græs til den første Fodbold Fitness træning, under kyndig ledelse af Erik Lundhøj fra Højby IF, og med støtte fra Sundhedscenter Odsherred, Kultur og Fritid Odsherred og DBU. Tilbuddet henvender sig især til personer der enten har været i et forløb på sundhedscentret eller som skal i gang med at røre sig, uden at skulle tænke på udstyr, tidligere erfaring med fodbold eller andre krav.

Kickoff_500
Kick Off-eventet. Foto: DBU

Fuglende kvidrer lystigt, og på det grønne græs står små orange kegler og lyser om kap med solen. Bedre fodbold-vejr findes næsten ikke. Hvis ikke det lige var for træerne midt på græsset, kunne man godt forledes til at tro at vi var på en fodbold bane. Scenen er Odsherred Sundhedscenters park, og træner Erik Lundhøj fra Højby IF, der i dag er klædt i sin karakteristiske skriggule jakke, afbryder fuglenes kvidren og byder de fremmødte velkommen:
”Hej alle sammen og velkommen. Vi er her i dag for at lege fodbold, som jeg plejer og sige. Vi skal hygge os, og lave lidt forskellige øvelser med bolden, og måske endda få lidt sved på panden”.

Ingen af deltagerne har fodboldstøvler på, og det siger en masse om tiltaget. Det er nemlig hverken evner, tidligere erfaring eller udstyr der er afgørende for om man kan være med på holdet. Det eneste det kræver er at man har lyst til og være med. Her er der ingen der råber af hinanden, eller stiller krav til hvor hurtigt eller langt man kan løbe. Det vigtigste er at man er frisk på at lege lidt fodbold som Erik siger. 

Træningen starter med en let luntetur/hurtig gang rundt i parken for lige at få varmet kroppen op. Dernæst dribler deltagerne lidt rundt imellem nogle kegler, og de første grin og glædesudbrud fylder allerede luften.
Erik sætter nu deltagerne i gang med en øvelse hvor man to og to løber ind og skal forsøge at skyde i mål imellem to kegler, samtidig med at man holder hånd i hånd. En øvelse som hurtigt får smilene til og brede sig og deltagerne til og heppe på hinanden.  Til sidst slutter træningen af med en venskabelig ”kamp” til to mål, men hvor at alle kan være med og der ikke er nogle der hverken laver tacklinger eller skulderskubber til hinanden. Under hele træningen er Erik enormt opmuntrende og hans glæde og tilgang smitter hurtigt af på alle, også dem der ikke har rørt en fodbold før.

Efter kampen, som ingen kan huske hvad ender, mødes alle deltagerne i sundhedscentret og får en hyggelig snak om dagens strabadser, og hvad der ellers rør sig i lokalområdet.  For der skal også være plads til det sociale, og det er mindst ligeså vigtig en del af træningen som det at få rørt sig.

Tiltaget, som er en del af Fodbold Fitness indsatsen i DBU, er kommet til som et samarbejde imellem Sundhedscenter Odsherred, Kultur og Fritid Odsherred, Højby IF og DBU. Træningen er gratis og tilbuddet henvender sig især til personer der har været tilknyttet sundhedscentret eller som gerne vil i gang med at gøre en indsats for at undgå livstilssygdomme.

Holdet træner hver mandag fra 10-11, og næste træning vil foregå i parken ved Sundhedscentret den. 25/4.

Hvis man har nogle spørgsmål til holdet kan man ringe til Sundhedcenter Odsherred, Ann Louise på 5966 5617 eller skrive til Højby IF på Hojbyif.sj@gmail.com. Og der er masser af plads på holdet.


Log ind