Få direkte indflydelse på dansk fodbold!

Igen i år åbner DBU for rekruttering af godt 70 fagfolk til 10 faggrupper. Ansøgningsfristen er åben fra i dag og frem til den 9. maj.



Det er muligt at ansøge om adgang til DBU's faggrupper frem til den 9. maj

70 fagfolk får mulighed for at få direkte indflydelse på fodboldens kerneområder, når der frem til den 9. maj igen kan ansøges om adgang til DBU’s faggrupper.

Hvor sammensætningen til DBU’s syv udvalg udpeges af DBU’s repræsentantskab, har det siden august 2012 været muligt at blive valgt til en af DBU’s faggrupper, hvilket godt 500 har ansøgt om siden 2012.

Faggruppernes opgave er at sikre, at kvaliteten i DBUs egne og de godt 1.700 klubbers tilbud fastholdes på et højt niveau, og at fodbolden fortsat fornyer sig gennem den produktudvikling, som grupperne er med til at gennemføre. 

I ansøgningsproceduren vil der være fokus på faglighed, hvor man søger kompetente medlemmer til at dække en bred variation af de områder, som er varetaget af DBU’s faggrupper herunder børnegruppen, Fodboldens Etiske Råd, futsalgruppen, herreeliteungdomsgruppen, kvindeelitegruppen, lovgruppen, medicinsk gruppe, seniorgruppen, træner- og lederuddannelsesgruppen samt ungdomsgruppen. Ansøgerne behøver ikke have en formel eller reel tilknytning til hverken DBU, lokalunionerne eller klubberne.

Ved den nye ansøgningsrunde nedlægges samfundsgruppen, udviklingsgruppen og fairplay/CSR gruppen. Intentionen er, at de over sommeren skal smelte sammen i et Advisory Board, som er inspireret fra blandt andet DIF’s Olympiske Idrætsforum, som omfatter 25 fremtrædende personer fra dansk erhvervsliv, organisationsverdenen, kulturlivet, det offentlige Danmark og idrætsverdenen.

DBU’s Advisory Board er en ny måde, hvor DBU skal sikre inddragelse, inspiration og sparring fra eksterne personligheder fra det omkringliggende samfund og politiske niveau med henblik på at sikre højere synlighed inden for bredere samfundsmæssige områder. 

Bestyrelsen behandler et oplæg til et Advisory Board på deres bestyrelsesseminar i juni, hvorefter det endelige arbejde med at ansøge om medlemmer til et Advisory Board igangsættes

Der er deadline for ansøgning til de 10 øvrige faggrupper mandag den 9. maj. 

For yderligere spørgsmål bedes du kontakte Stine Hedekær Christensen på stic@dbu.dk   

Læs mere om de forskellige grupper, og om hvordan du kan ansøge her

Log ind