Danmark vinder overlegent over Nordirland

Det danske U19-landshold bombede sig tirsdag tættere på EM, da de i kvalifikationsrundens første kamp vandt 5-0 over et defensivt nordirsk mandskab.

Med et gennemsnit på 275 regnvejrsdage om året i Nordirland skulle man tro, at udeholdet ville stå stærkt på en kold og grå regnvejrsdag i Viborg. Men sådan blev det heldigvis ikke…

Nordirland overraskede nemlig Danmark, da de stillede op med fem mand i bagkæden fremfor fire, og det var noget, det danske hold lige skulle vænne sig til. Den meget defensive spillestil fra nordirernes side gjorde det svært for Danmark at komme til de helt store chancer, men det var dog danskerne, der sad tungt på spillet.

Efter en halv times spil startede Freja Sørensen Abildå så endelig målfesten, da hun sendte bolden afsted fra distancen og hele vejen henover den chanceløse nordirlandske keeper.

1-0   til Danmark.

Danskerne fortsatte med at presse på, men der kom ikke flere scoringer i første halvleg, hvor det var tydeligt, at der skulle justeres lidt i den danske taktik overfor det meget defensive nordirske mandskab, hvis der skulle scores flere mål.

Og justeret blev der så af landstræner Søren Randa-Boldt.

Danmark rykkede de to kanter længere frem på banen, og det skulle vise sig at være den helt rigtige løsning. For allerede efter tre minutters spil af anden halvleg slog Büsra Barut til på venstrekanten. Først havde hun et skud på stolpen, men reposten røg direkte ud til Barut selv, som roligt lagde bolden i mål til 2-0.

I det ’78 minut kom forsvarsspilleren Laura Frank så højest på et hjørnespark, og så stod den 3-0 til Danmark til glæde for de 336 tilskuere, der havde trodset regnen.

Og de fik mere at glæde sig over, for i den ’83. minut blev Tanja Hymøller nemlig skiftet ind, og hun skulle kun bruge et enkelt minut på banen til at score til 4-0. Nu var nordirernes humør efterhånden ligeså trist at se på som det danske vejr, og de forsøgte flere gange at trække tiden i håbet om at stoppe den danske fremmarch.

Men lige lidt hjalp det, for i det ’92. minut lukkede Freja Sørensen Abildå målfesten elegant af med et skud langt ude fra, som sejlede over den nordirske keeper og ind i det fjerneste hjørne. Så stod den 5-0, og det er naturligvis et resultat, der glæder landstræner Søren Randa-Boldt.

”Jeg havde regnet med at vi vandt – eller rettere sagt – vi skulle vinde! Men det gjorde vi så også, selvom jeg ikke havde regnet med, at vi ville vinde 5-0. Men det er selvfølgelig et rigtig godt udgangspunkt for de næste kampe, og nu har spillerne tanket noget selvtillid, som vi kan tage med os videre,” siger Søren Randa-Boldt efter kampen.

Du kan se alle målene i videoen øverst. Interview med landstræneren og sejrsrusen fra omklædningsrummet finder du i videoen nederst.

U19-landsholdet skal allerede i kamp igen på torsdag, hvor Danmark møder Italien på DS Arena i Hobro kl. 17. Husk, der er gratis entré, og kampen bliver livestreamet på video.dbu.dk/live.