MENU

Årets Dommer bag fløjten i pokalfinalen

Mads-Kristoffer Kristoffersen skal styre slagets gang, når AGF og FCK brager sammen i DBU Pokalens finale. Vi har bedt manden med titlen som "Årets Dommer" knytte et par ord på Danmarks vigtigste dommeropgave.

Mads_Kristoffer_500
Mads-Kristoffer Kristoffersen. Foto: fodboldbilleder.dk

Mads-Kristoffer Kristoffersen har haft en god start på 2016. Rigtig god faktisk. I marts blev han tildelt den ærefulde pris som Årets Dommer ved Dansk Fodbold Award, og på Kristi Himmelfartsdag står han i spidsen for sekstetten, der skal sikre fair kamp mellem de to finalisthold.

Selvom man er årets dommer, kan man ikke forvente at få fløjten til Danmarks største fodboldbrag, men i følge DBU´s dommerkonsulent, Kim Milton, er Mads-Kristoffer Kristoffersen mere end kvalificeret.

"DBU Pokalfinalen er aldrig en gave, der bliver givet, men derimod noget, man som dommer gør sig fortjent til. Mads har gjort det exceptionelt godt de seneste par måneder, så han er helt sikkert den rette til opgaven,” forklarer Kim Milton.

Det bliver helt sikkert en opgave at stå i spidsen for et rødglødende Telia Parken. Vi har fået hovedpersonen selv til at knytte lidt ord på kulissen, kollegerne og kampen.

DBU Pokalfinalen:

”Det er en kæmpe anerkendelse at blive påsat i en kamp, som denne her. Det er en kæmpe tillidserklæring til mit team og jeg, og så bliver det jo en stor oplevelse – en decideret festdag for både tilskuere, de to hold og ikke mindst dommerne”.

Linjedommer i finalen: Henrik Sønderby

”Jeg kender Henrik rigtig godt – han er utrolig driftssikker! Og så er han jo dommernes grå guld, som man er rigtig, rigtig glad for at have ved sin side på grund af hans store rutine. Jeg bliver stadig imponeret over hans fysiske form hans alder taget i betragtning – utrolig veltrænet”!

Linjedommer i finalen: Lars Hummelgaard

”I dommerkredse kalder vi ham den fynske gepard – en af de få linjedommere, som selv dommere ikke kan følge med. Nogle gange løber han endda stærkere end mig.  Han er en humørspreder, og skaber et godt arbejdsmiljø ind til kampen, og sørger for at vi har det godt. Og så er han rigtig glad for kage. Han siger aldrig nej til en fynsk brunsviger.”

Telia Parken

“Det er jo vores nationalstadion, og har en helt særlig betydning for mig personligt. I mine unge dage tog min far min lillebror og jeg med i efterårsferien til fodbold, så der er masser af gode minder her. Som Danmarks største stadion er det jo en massiv kulisse, som jeg blev noget slået bag over af, da jeg første gang trådte ind på græsset i 2012. Der tænkte jeg virkelig ”hold da op”! – men da kampen gik i gang var der blot tale om en almindelig kamp som alle mulige andre. 11 mod 11”.

Fans

”Fansene er jo fantastiske til at skabe stemning – på både hjemmebane og udebane. De er det første visuelle indtryk, jeg får som dommer, når jeg går på banen. Deres passion for klubben er eventyrlig, og jeg har dyb respekt for dem, der følger deres klub i tykt og tyndt i al slags vejr, medgang og modgang. Det er dem, der skaber kulissen om en fodboldkamp.”

Omklædningsfaciliterne i Parken

”Det er rigtig fine faciliteter. De ligger lidt længere væk fra banen, end vi er vant til, og det betyder, at vi får en lidt kortere pause, fordi vi kommer lidt senere ind fra halvlegen og skal gå ud lidt før. Der er god plads, og det betyder rigtig meget, for ofte har jeg mere tøj med til kamp end hvis jeg tager på ferie. Min dommerkollega Jakob Bille siger desuden, at bruserne er rigtig gode.”

Mållinjedommere

”De er øjnene bag min ryg, og med til at skabe ro i felterne. De er altid dedikerede, engagerede og meget aktive på mållinjen med deres sidestep.”

Grønsværen

”Sidste gang jeg dømte i Parken, var græsset ligesom jeg helst vil have det – en god, trimmet kort græsplæne. Ikke for hård og ikke for blød – og super godt at løbe på. Den passer godt til flot og teknisk fodbold, som jeg bestemt også forventer mig af finalen.”

Mads-Kristoffer Kristoffersen har et stærkt hold bag sig til finalen:

Dommer:                               Mads-Kristoffer Kristoffersen
Linjedommer:                       Henrik Sønderby
Linjedommer:                       Lars Hummelgaard
4. dommer:                           Jakob Bille
Mållinjedommer:                   Anders Poulsen
Mållinjedommer:                   Peter KjærsgaardLog ind