MENU

Venskabskamp mod arvefjenden endte uafgjort

Aftensol, de famøse stadionpølser og ikke mindst U21-landsholdets sidste optræden inden EM havde lokket 4084 mennesker til Lyngby Stadion. Hverken de danske drenge eller stadionpølserne skuffede de fremmødte fans.


Nicolai Brock-Madsen scorede begge mål for Danmark. Foto: fodboldbilleder.dk

Det danske U21-landshold vender lørdag morgen næsen mod Prag og EM. Dagens opgør mod ærkerivalerne fra Sverige var derfor sidste chance for alle mand til at prøve niveauet af inden det for alvor går løs i Tjekkiet.

De danske spillere spillede lagde et højt pres på den svenske banehalvdel i begyndelsen af første halvleg. En stor chance til Uffe Bech efter et kvarters spil var lige ved at sikre danskerne en føring, men bolden endte aldrig i netmaskerne.

Få minutter efter var bolden i stedet i fuld fart på vej mod Danmarks mål efter en fejl i forsvaret af Danmarks Patrick Banggaard. Forsvarskæmpen fældede efterfølgende den svenske angriber, og dommeren tøvede ikke med at dømme straffe til svenskerne og servere et rødt kort for Patrick Banggaard. Der var heller ingen tøven at spore hos Sveriges nummer 10, John Guidetti, der eksekverede straffesparket til perfektion. 1-0 til Sverige.

Bolden nåede kun lige at slippe midterlinjen efter målet før Danmark igen var i offensiven. En flot indspilning og en endnu flottere berøring af Nicolai Brock-Madsen sendte bolden ind bag den svenske keeper. 1-1 på rekordtid.

Trods den hurtige udligning var Danmark præget af udvisningen af Patrick Banggaard, og en skade til Uffe Bech efter 30 minutter betød, at det danske spil blev langt mindre flydende end i begyndelsen af kampen. Det gav svenskerne mere råderum i det opbyggende spil på midtbanen, og presset mod den danske keeper, Jakob Busk Jensen, blev øget betydeligt.

Det blå-gule pres førte dog ikke til de store chancer, og første halvleg sluttede med en ligeligt fordelt boldbesiddelse til de to mandskaber og et uafgjort resultat på måltavlen.

Brock-Madsen på målrov

Anden halvleg blev sparket i gang med en stor chance mod det danske mål, der i pausen var blevet udfyldt af Frederik Rønnow i stedet for Jakob Busk Jensen. Begge hold gjorde brug af udskiftnings-fordelen ved venskabskampe, og skiftede ud på flere pladser i pausen. Den ny opstilling på begge hold resulterede i en del nervøse fejlafleveringer og frispark i de første minutter af anden halvleg.

Et skud på stolpen for Danmark i 13. minut var anden halvlegs første store chance, da et hårdt spark var tæt på at snyde den svenske keeper i højre side af målet.

Det svenske mål skiftede også ejermand i én af kampens mange udskiftninger, og den nye keeper, Andreas Linde kunne på klods hold se Danmarks Riza Durmizi blive fældet i feltet for næsen af ham. Straffespark til Danmark. Nicolai Brock-Madsen svigtede ikke på pletten og scorede sit og kampens andet mål. 2-1 til Danmark.

Dansk overtag – svensk scoring

Danskerne spillede med selvtillid efter målet og havde overtaget med masser af spil på midtbanen i en ellers halv-kedelig afslutning på anden halvleg. Det var derfor noget af en overraskelse, da Sverige med fire minutter tilbage af den oprindelige spilletid fik bolden i nettet bag Frederik Rønnow. Et forsvarskiks blev forvandlet til en oplagt chance, som svenskerne var hurtige til at udnytte. 2-2.

Ingen af holdene så ud til at ville slå sig til tåls med et uafgjort resultat. Danmark lagde et massivt pres mod det svenske mål i de døende minutter, og tilskuerne på lægterne gjorde deres for at bakke op om den danske offensiv, men ingen af holdene formående at omdanne chancer til mål.

Nabokrigen sluttede uafgjort i denne omgang.

Spillerfakta:

Andreas Scholz startede kampen med anførerbindet i Jannick Vestergaards fravær

Emil Berggren måtte desværre tage plads på tribunen med en mindre skade

Der var officiel U21-landsholdsdebut til både Mikkel Desler og Emiliano Marcondes

Kamprapport
Hold U21-landsholdet
Kamp Danmark – Sverige
Tid 11. juni 2015, kl. 18.00
Sted Lyngby Stadion
Status Venskabskamp
Resultat 2-2
Tilskuere 4084
Dommer Ola Hobber Nilsen (Norge)
Linjedommere Geir-Oskar Isaksen & Eivin Hansen (Norge)
4. dommer Kasper Madsen (Danmark)
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 Jakob Busk Jensen Sandefjord
2 Alexander Scholz (C) Standard Liege
3 Frederik Sørensen Hellas Verona
5 Jonas Knudsen Esbjerg fB
8 Lasse Vigen Christensen Fulham FC
10 Lucas Andersen Ajax
11 Uffe Bech FC Nordsjælland
12 Patrick Banggaard FC Midtjylland
17 Christian Nørgaard Brøndby IF
18 Rasmus Falk OB
20 Nicolai Brock-Madsen Randers FC
Kampforløb
Min

Status

Spiller
15 Udvisning Patrick Banggaard
16 Mål (0-1) John Guidetti
19 Mål (1-1) Nicolai Brock-Madsen
66  Mål (2-1) Nicolai Brock-Madsen

78  Advarsel Frederik Sørensen
86 Mål (2-2) Simon Gustafsson
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
26 19. Jens Jønsson Lucas Andersen
30 7. Mikkel Desler Uffe Bech
46 13. Riza Durmisi Jonas Knudsen
46 16. Frederik Rønnow Jakob Busk
62 23. Andrew Hjulsager Rasmus Falk
62 14. Christoffer Remmer Alexander Scholz
Ikke benyttet
Emil Berggreen

Log ind