Uafgjort mod Grækenland

Det danske U19-landshold spillede søndag aften den anden af to venskabskampe mod Grækenland.

Det var en varm affære, for der var ca. 30 graders varme ved kampstart.

Holdet havde i den første kamp indkasseret tidlige mål og var som sådan forberedt på at skulle forsvare sig godt fra start. Og Danmark havde da også en fin mulighed lige i de første minutter, hvor Kasper Dolberg var ved at slippe igennem.

Men efter fem minutter kom en standardsituation i vejen for Danmark. Bolden blev slået bagerst i feltet, og så var holdet bagud 0-1.

Men spillerne arbejdede forbilledligt videre, og Mads Thychosen lagde hårdt pres på en græsk forsvarer, og bolden røg op i luften, hvor Emre Mor tog den med brystet og derefter helflugtede den i mål.

Resten af halvlegen havde Danmark fint styr på begivenhederne og havde flere gode muligheder.

Pausestilling var 1–1, og holdet kom fint ud til anden halvleg.

Der blev skiftet ud, og man var i den situation, at hele tre spillere måtte stå over med skader, hvorfor man havde ekstraindkaldt Lucas Simonsen fra Danmark.

Holdet kom mere under pres, efterhånden som kræfterne begyndte at slippe op, men stadig var det fint dansk spil, og det kulminerede med et mønsterangreb, der endte hos Mads ”mini” Pedersen, som knaldhårdt lagde den i feltet, hvor evigt arbejdsomme Mads Thychosen rev sig fri efter et flot løb og bankede en dansk føring ind.

Efter målet satte grækerne ekstra tryk på kedlerne og lagde et hårdt pres på Danmark, som igen måtte se en standardsituation udløse en græsk scoring.

De sidste minutter blev overlevelse for de danske spillere, som arbejdede stenhårdt trods stor træthed, og resultatet blev da også 2–2.

Det var en flot dansk indsats, som holdet fortjente efter det hårde arbejde og ovenpå fredagens kamp.

Holdet bestod af mange U18-spillere, som blev matchet på højt niveau mod de græske U19-spillere, som i juli er værter for EM.

Efter kampen sagde landstræner Jan Michaelsen:

”Jeg er meget glad for indsatsen. Jeg synes, at vi styrer spillet de første 30 minutter af kampen og går måske lidt ned lige inden pausen, hvor vi bliver lidt uskarpe. Både grækerne og os selv skifter ud, og de får måske lidt friskere folk ind, som sætter os under pres i løbet af anden halvleg. Men vi viser offervilje og teamspirit og står sammen om at få et resultat. Så som helhed er det meget godkendt. Vi viser fint spil i første halvleg og stor arbejdsindsats i anden halvleg,” lød det fra Jan Michaelsen.

Næste opgave for U19 er med den nye årgang 1997, som i starten af september møder Norge og Sverige i et dobbeltarrangement i Stockholm.