Tysk EM-lussing i Prag

U21 EM: Tyskerne var bedst på bolden og bedst foran mål, da Danmark lørdag aften indkasserede det første nederlag i en betydningsfuld kamp i over to år, da de tabte til Tyskland med 3-0.

Danskerne måtte se sig slået af en effektiv tysk maskine lørdagaften på Eden Stadion. Foto: www.fodboldbilleder.dk/Anders Kjærbye

Det var ellers Danmark, der var kommet bedst fra start ved EM med en 2-1 sejr over Tjekkiet i gruppespillets første kamp, mens tyskerne overraskende måtte nøjes med 1-1 mod Serbien.

Derfor var forventningerne naturligvis store til det danske mandskab, der med en sejr i dagens kamp kunne have sikret sig gruppens førsteplads,  efter at Tjekkiet tidligere på aftenen havde vundet 4-0 over Serbien.

Men det var i stedet Tyskland, der ikke kun kom bedst igennem første halvleg men i det hele taget sad på kampen, og var mest effektive foran mål. Derimod havde de danske U21-drenge svært ved at trænge igennem den velsmurte tyske fodboldmaskine, der var her, der og alle vegne.

Og selv om kampens første 15 minutter faktisk gav håb om at kunne få et godt dansk resultat med hjem fra denne sene aften i Prag med flere store chancer, gav den tyske anfører Vollands fuldtræffer efter 17 minutter danskerne et wake up call af de helt store. En scoring, der nemlig kickstartede en effektiv tysk offensiv, som Danmak havde svært ved at fnde modtrækket til. 1-0 til Tyskland ved pausen.

Efter pausen havde den danske landstræner knapt nået at sætte sig på bænken, før et dumt frispark uden for det danske felt blev udnyttet effektivt af dobbeltmålscorer Volland uden chance for Busk i det danske mål. 2-0.

Og 2-0 blev også hurtigt efter til 3-0 på mål af Ginter, inden Danmark fik ro over feltet, og kom mere med i kampen til stor jubel fra de danske fans, der utrætteligt forsøgte at synge de danske spillere til sejr. Tæt på blev det dog aldrig, og Danmark taber 3-0 til favoritterne fra Tyskland. En kamp, der gav både de danske spillere og trænere en del at tænke over inden tirsdagens afgørende kamp mod Serbien.

Det var ligeledes første nederlag i en betydningsfuld kamp i to år for det danske U21-landshold.

Vinder Danmark denne kamp er de sikkert videre i semifinalen – spiller Danmark i stedet uafgjort mod Serbien SKAL Tyskerne enten vinde eller spille uafgjort mod Tjekkiet. Taber Danmark kampen mod Serbien, er der ingen mulighed for at avancere.