To kontraktansatte dommere udpeget
Den nye dommeraftale mellem Divisionsforeningen, DBU og Danske Fodbolddommere indebærer, at to kontraktansatte dommere bliver købt fri til mere fysisk træning, forberedelse og udvikling, der skal komme alle dommerne til gode. De to valgte er Jakob Kehlet og Mads-Kristoffer Kristoffersen.
Jakob Kehlet (billede) og Mads-Kristoffer Kristoffersen bliver kontraktansatte i DBU. Foto: Fodboldbilleder.dk
Mere fysisk træning, mere forberedelse og mere tid til at sikre vidensdeling med alle Superliga-dommerne.
Det bliver hverdagen for de to dommere, der bliver kontraktansatte fra 1. august 2015 og får dermed mere tid til dommergerningen. At give 2 dommere mulighed for en delvis frikøbsaftale fra deres civile job er en del af den nye 3-årige dommeraftale, der blev indgået i marts i år mellem DBU, Divisionsforeningen og Danske Fodbolddommere.
Der har været stor interesse for at komme med i dette første tiltag for deltidsprofessionalisme fra de nuværende 13 Superliga-dommere. Efter samtaler med de interesserede er valget nu faldet på disse to dommere:
- Mads-Kristoffer Kristoffersen, 32 år. Superliga-dommer siden 2011. Udnævnt til FIFA-dommer i 2012.
- Jakob Kehlet, 34 år, Superliga-dommer siden 2009. Udnævnt til FIFA-dommer i 2011.
De to dommere bliver købt fri 15-20 timer om ugen i foreløbig et år. De skal bruge mere tid til fysisk træning, evaluering af tidligere kampe, forberedelse til næste kampe samt indsamling af erfaringer, tendenser og anden viden, der skal være med til at udvikle hele gruppen af Superliga-dommere. Muligheden for større tidsforbrug skal give et målbart kvalitetsløft. De kontraktansatte dommere vil nemlig blive pålagt skærpede konkrete mål og fysiske og teoretiske testkrav.
Og netop målet om at styrke både de to dommere – og hele dommergruppen – er afgørende, fortæller DBU’s elitechef Kim Hallberg, der har stået for samtalerne sammen med HR chef Anette Andersen:
“Alle dommere i Superligaen er dygtige og velkvalificerede. Den nye ordning skal både give de to dommere et individuelt løft og give alle dommerne et kollektivt løft. Vi har derfor valgt to dommere, der på forskellig vis kan løfte på begge dele. Det bliver en gevinst for dommerstanden samlet set og skal både give bedre dommere i Superligaen og gøre det muligt at få flere dommere op i den internationale topklasse,” siger han.
I Divisionsforeningen glæder direktør Claus Thomsen sig over kontraktansættelsen af to dommere:
“Dommerområdet er i rivende udvikling og det er positivt med fokus på udvikling. Vi glæder os til at arbejde med både de to kontraktansatte dommere og hele gruppen af Superliga-dommere,” siger han.
Også hos Danske Fodbolddommere er formand Per Buttenschøn glad for den nye ordning:
“Det er godt for alle dommere, at der afsættes mere tid til forberedelse og udvikling. Vi glæder os til at arbejde med den nye aftale,” siger han.
I processen med samtaler har der været input fra DBU’s Elitedommergruppe, hvis formand Kaj Østergaard glæder sig: “Vi skal hele tiden arbejde for at få bedre dommere – både i Superligaen og internationalt set. Ansættelsen af to kontraktansatte dommere er et skridt i den rigtige retning,” siger han.