MENU

Svebølle BI trækker sig fra Danmarksserien

Nedrykkerne fra 2. division Svebølle BI har trukket sig fra Danmarksserien, og det giver plads til Tuse, som tabte 2. kvalifikationskamp om oprykning til Danmarksserien.Tuse slog i 1. kvalifikationskamp om oprykning til Danmarksserien Skive IK 2-0, men måtte se sig besejret af Oure i 2. kvalifikationskamp. Her vandt det fynske hold med 4-0 – samme cifre som holdet havde slået BK Union med i 1. kvalifikationskamp.

Dermed glippede oprykningen for det sjællandske hold, men efter at Svebølle BI har valgt at trække sig, kan Tuse nu alligevel se frem til at spille Danmarksserie i den kommende sæson.

”DBU’s bestyrelse har på et møde den 28. juni ud fra flere mulige løsningsforslag vurderet, at det mest sportsligt korrekte er, at det tabende hold i oprykningsfinalen får tilbudt pladsen i Danmarksserien. Alternativet kunne have været at spille med et færre hold i den række, hvor Svebølle BI var placeret, men da holdet har trukket sig inden turneringsplanlægningen har det været muligt at tilbyde Tuse pladsen,” udtaler Ole Ladefoged fra DBU’s bestyrelse.

Argumenterne bag beslutningen

Propositionerne i § 10 omhandler ekstraordinære ned- og oprykninger til og fra Herre-DS som følge af en klubs konkurs, fusion, delvis fusion eller overbygningsaftale mellem to klubber. Det er der ikke tale om her, hvor Svebølle BI har valgt at trække sig fra Danmarksserien.

I forbindelse med den ekstraordinære ledige plads i Danmarksserien for herrer er DBU’s bestyrelse derfor henvist til § 11.1, som lyder:

”Andre tilfælde af ekstraordinær ned- eller oprykning end nævnt i § 10 og alle dermed forbundne problemstillinger afgøres efter indstilling fra administrator endeligt af DBU's bestyrelse efter et frit skøn over, hvad der i det enkelte tilfælde vil være det sportsligt mest korrekte.”

DBU’s Bestyrelse vurderer, at et ekstraordinært oprykningsspil er optimalt. Da det ikke er praktisk muligt at gennemføre efter turneringsafslutning og inden turneringsstart – hverken mellem oprykningsberettigede LU-hold eller mellem de tre nr. 9 i den afsluttende Danmarksserie for herrer – er denne løsning ikke aktuel.

Bestyrelsen vurderer, at det vil være en hypotetisk vurdering at bedømme nr. 9 i den afsluttende Danmarksserie for herrer sportsligt stærkere end taberen af kvalifikationsfinalen fra LU og vice versa.

Holdene i Danmarksserien i det netop afsluttede turneringsår var i denne ekstraordinære situation ikke bekendt med muligheden om, at den bedste 9’er kunne blive i rækken. Derfor kan det vurderes som unfair overfor de øvrige hold, som ved turneringsafslutning var placeret som 9'er, at den bedste får tildelt den frie plads.

Pladsen går derfor til den finaledeltager fra LU-oprykningsspillet, som ikke i første omgang var sikret oprykning.

Læs mere om oprykningsspillet til Danmarksserien her.

Log ind