MENU

Gæt fakta om fodboldskoler

Årets største fodboldskole står mandag klar med mere end 400 bolde til at tage imod 23 trænere, 18 trænerassistenter og ikke mindre end 368 børn. Tæt på 27.000 forventningsfulde fodboldbørn finder de kommende seks uger vej til en lokal fodboldskole.

Er du skarp i fakta om DBU’s Fodboldskoler? Gæt svarene på spørgsmålene herunder og se, hvor dygtig du er, i faktaboksen nederst på siden.

1.    Hvor mange bolde er der i gang på årets fodboldskoler?
2.    Hvor mange stykker frugt går der til?
3.    Hvornår blev den første fodboldskole afholdt?
4.    Hvor mange trænere skal der til for at træne 26.816 fodboldglade børn?

Årets største fodboldskole

AIA Tranbjerg kan igen i år bryste sig af at være årets største fodboldskole med mere end 360 børn. Fodboldskolelederen har et klart svar på, hvorfor de igen i år har venteliste for at være en del af klubbens aktive sommerferietilbud.

”Vi har gennem årene fået opbygget et godt ry, og forældrene ved, at der er styr på tingene. Derudover er det selvfølgelig også en fordel, at vi ligger i den første uge af sommerferien, hvor mange forældre endnu ikke har fri,” fortæller Bo Willestofte, Skoleleder, AIA Tranbjerg.

Klubben er én af flere loyale klubber, som har været med fra starten og i år kan fejre 23. års jubilæum som værtsklub for DBU's Fodboldskole. Den trofaste skoleleder, der startede som træner på forskellige skoler rundt i hele landet, har været med til at fejre både klubbens 10 og 20 års jubilæum.

”Når trænerne vender tilbage år efter år og spørger, om jeg skal være skoleleder igen til næste år, og de kommer, hvis jeg gør, kan jeg jo ikke sige nej. Det er et fantastisk fællesskab, vi har, og det, jeg glæder mig allermest til, er at se de kendte ansigter og lære nogle nye at kende,” forklarer Bo Willestofte.

I år er 14 ud af 23 trænere gengangere fra 2014 og seks ud af 18 trænerassistenter er erfarne i at støtte trænerne. Bo Willestofte vurderer, at der nogle år har været op mod 80 procent gengangere på trænersiden.  


Fakta om DBU's Fodboldskoler
  • Der er cirka 31.122 bolde i gang på diverse fodboldskoler rundt i hele landet fra uge 27-32. Hertil kommer klubbens egne bolde, som ofte kommer i spil.
  • Der bliver spist mere end 134.000 stykker frugt af spillere, trænere og trænerassistenter i løbet af sommeren. 
  • Den første fodboldskole blev afholdt i 1993 i 84 klubber. De mest trofaste klubber – herunder AIA Tranbjerg – afholder altså fodboldskoler for 23. gang. 110 loyale fodboldskoleværter har haft 20 års jubilæum, og 230 klubber har fejret 10 års jubilæum som værtsklub.
  • Cirka 1.500 trænere over 18 år og cirka 1.700 trænerassistenter (primært mellem 15-18 år) finder øvelseshæftet frem og nyder fodboldglæden med de 26.751 deltagere.

I skrivende stund er 119 af 257 skoler udsolgt. Du kan stadig nå at købe billet til skoler med ledige pladser.

Følg DBU's Fodboldskole på Facebook.

Log ind