MENU

Fodboldskole: Fra ghettoen til græsset

Over sommeren sætter DBU og DIF sammen med en række fodboldklubber og deres frivillige gang i DBU’s Get2 Fodboldskoler, der skal styrke fællesskabet i nogle af Danmarks mest udsatte boligområder.785 drenge og piger skal i løbet af sommeren drible, finte og sparke bolden i kassen på DBU’s Get2 Fodboldskoler! 

DBU har i over 20 år holdt fodboldskoler i hele landet. I år forventes cirka 27.500 at deltage på fodboldskolerne fordelt i 263 værtsklubber.
  
Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og lokale fodboldklubber for femte år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder. 

Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret specielt og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser og at inkludere samt fastholde dem i dansk foreningsidræt. 

I DBU glæder formand Jesper Møller sig over, at fodbolden aktivt kan være med til at gøre en forskel:

”Fodbold skal være for alle uanset baggrund, og vi vil gerne give børn i udsatte boligområder de samme muligheder som andre børn.  Vores evalueringer viser, at vanskeligt stillede børn og unge bliver gladere for at gå i skole, klarer sig bedre og får udbygget deres sociale netværk gennem foreningsidrætten, og derfor giver det rigtig god mening for DBU at bidrage til at få flere børn ind i fodboldklubberne,” lyder det fra Jesper Møller.

Han suppleres af DIF’s formand Niels Nygaard: 

”I løbet af det seneste år har DIF's integrationsindsats (Get2Sport) i socialt belastede områder fået rigtig positive evalueringer af blandt andre Socialministeriet og Center for Boligsocial Udvikling. Det er meget opløftende og motiverende, og derfor glæder vi os meget til igen at være en del af arbejdet med DBU Get2 Fodboldskoler, som gør en forskel for rigtig mange børn i Danmark,” udtaler Niels Nygaard.

Fakta:

- DBU’s Get2 Fodboldskoler ligner i princippet de almindelige DBU Fodboldskoler, men de adskiller sig, idet de er målrettet børn i udsatte boligområder

- DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i samarbejde med den lokale klub, DBU og DIF (som bidrager med finansiering og rådgivning gennem deres Get2sport initiativ)

- Projektet er støttet af Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold

- Det er femte år, at DBU gennemfører fodboldskoler for børn i socialt belastede områder

- DBU’s Get2 Fodboldskoler afvikles i år i Aarhus, Aalborg, København, Taastrup, Esbjerg, Odense, Bagsværd, Greve, Kolding, Haderslev og Maribo

- Der forventes cirka 785 deltagere på Get2 Fodboldskolerne i 2015 

 Uge Klub   Antal deltagere
 27  Boldklubben Union/Brønshøj Boldklub  90
 27  HTI (Taastrup)  48
 27  Maribo Boldklub  120
 29  IF 92 (Esbjerg)  60
 31  ACFC (Gellerup)  90
 31  Kolding/Munkevængets Fritids- og Idrætsforening  45
 31 (man-ons)  Haderslev FK 40 
 32  AaB  112
 32  PDIF (Vollsmose) 60 
 32  Værebro Boldklub  50
 32  Hundige Boldklub  64


Pressehenvendelser kan ske til Eva Hindby evah@dbu.dk.

Log ind