MENU

EM-dagbog: Taktisk træning og siddende holdfoto

Hver dag i løbet af EM-slutrunden vil en af spillerne give et indblik i dagen i EM-lejren. I dag er det Jannik Vestergaard, som løfter sløret for, hvad der sker i Prag.

Mandag den 15. juni - Jannik Vestergaard

Så er det blevet dag to i EM-lejren for mit vedkommende. Jeg ankom i går sammen med de andre spillere, som havde været med A-landsholdet, og vi har selvfølgelig fundet os til rette i EM-lejren. 

Vi glæder os til det går løs og begynder at kunne mærke, at det er nu, det gælder. Vi begynder for alvor at forstå vigtigheden i, at vi kommer ud med et godt resultat. Vi glæder os til at komme i gang, og når vi læser, at der meldes udsolgt, og vi skal spille åbningskamp mod værtsnationen, så kommer der en forventningsglæde og spænding. Det er jo derfor, vi gør det her. 

Dagens træning var lukket for presse og tilskuere, så vi kunne arbejde taktisk og med detaljerne i spillet. Det er ikke så tit, vi er samlet, så det er vigtig, at vi alle er klar over, hvad der er vores plan. Vi gennemgik blandt andet vores standardsituationer og repeterede vores spilmønstre. Meget detaljeorienteret og taktisk, så vi har vores spil klar til onsdag.

Modstandernes spil fik vi også styr på i dag. Aftenen stod på taktisk møde om vores kamp mod Tjekkiet. Hvad gør de på standardsituationer, spiller de med lange bolde eller possesion, deres spilletyper og alt så noget.
 Det er altid meget informativt og analyserende, så vi får et godt billede af vores modstander, så vi ved, hvad vi står overfor, og hvordan vi skal gribe det an.

Dagen i dag har også stået på UEFA-arrangementer. Først var det dommerne, som kom og skulle fortælle om dommerlinjen ved EM. Det lyder som om, at de kommer til at være rimelig strikse og dele kort ud. Efter en lillehvilepause var det tid til det officielle photo-shoot, hvor der både skulle tages holdbillede og portrætbilleder. For første gang i min karriere skulle jeg sidde ned. Jeg er jo en af de store og plejer derfor altid at stå op, men UEFA ville have anføreren i midten af billedet. Den var ny for mig. 
Vi har selvfølgelig også spillet FIFA. Emil og jeg er løbet lidt ind i problemer. Vi er lige inde i en bølgedal – et formdyk. I går var vi helt på toppen og tabte ikke en kamp, men i dag var det svært at holde niveauet. Vi tabte til Nørgaard og Fischer to gange i træk. Det var Nørgaard, der trak Fischer op. Emil og jeg er jo et team, vi kan ikke uden hinanden, men på det andet hold, var det Nørgaard, der stod for det hele.

Derudover er der blevet sat et bordtennisbord op i vores ’spillerum’. Der ved jeg, at jeg er den bedste, så det glæder jeg mig til at bevise de næste dage...  


Du kan læse de andre dagbøger her:
14. juni: Uffe Bech 
 Log ind