MENU

DBU’s bestyrelse øger fokus på talentudvikling

Fredagens tema-møde i DBU’s bestyrelse om talentudvikling i dansk fodbold gav masser af input og inspiration til det videre arbejde. Nu vil DBU’s formand mødes fast med landstrænerne for A-og U21-landsholdet.


Talentudviklingen skal sikre, at DBU også i fremtiden udvikler landsholdsspillere. Foto: Fodboldbilleder.dk

Udviklingen af talenter i dansk fodbold kræver tæt samarbejde mellem de danske Superligaklubber og DBU. 

Det var en af mange konklusioner, da DBU’s bestyrelse i fredags holdt temamøde om talentudvikling. Mødet blev planlagt i november sidste år og skulle have haft oplæg fra landstræner Morten Olsen, der måtte melde afbud pga. sygdom. I stedet holdt U21-landstræner Jess Thorup oplæg om sine erfaringer og ønsker for talentudvikling – aktualiseret af arbejdet med det U21-hold, der netop nu har succes ved EM-slutrunden i Tjekkiet. 

“Jeg er hele tiden i dialog med klubberne i både Danmark og i udlandet og oplever et rigtigt godt samarbejde om spillernes udvikling - også på tværs med de andre U-landstrænere. Det er klart en fordel, når der er en tydelig strategi for, hvordan vi spiller på de danske landshold, som der er med Den Røde Tråd,” fortalte Jess Thorup.

Samtidig opfordrede U21-landstræneren til at gennemføre træningslejre i vintermånederne for både Ligalandsholdet og ungdomslandsholdene – særligt op til slutrunder. Jess Thorup var senest afsted med et forynget U21-landshold i Tyrkiet i januar i år og håber også at skulle afsted til vinter, hvis U21-landsholdet kvalificer sig til OL i Brasilien næste år. 

Elitechef Kim Hallberg gav en status for de seneste års arbejde med talentudvikling – herunder Den Røde Tråd – og roste samarbejdet mellem DBU og klubberne og understregede samtidig vigtigheden af, at samarbejdet fortsat udvikles og styrkes. Ellers bliver dansk fodbold overhalet af talentudviklingen i andre lande, der også arbejder på at udvikle de bedste fodboldspillere på tværs af klubber og landshold, forklarede elitechefen.

‘’Vores nuværende U21-landshold beviser, at den nationale talentudviklings-strategi fra 2007 har båret frugt. Men det er altafgørende, at vi hele tiden evaluerer og udvikler, så vi også om 5-10 år har nye talenter på samme niveau som Højbjerg, Sisto og Vestergaard,” siger DBU’s elitechef.

Kim Hallberg glæder sig over, at DBU’s bestyrelse støtter samarbejdet mellem DBU og Divisionsforeningen, der blandt andet omfatter et to-årigt projekt fra det anerkendte belgiske firma Doublepass, der står bag lignende talentudviklingsprojekter i tysk og belgiske fodbold. Næste skridt er en ny strategi for talentudviklingen, der sætter mål og planer for arbejdet over de næste år. 

Bestyrelsen roser indlæggene til temamødet og er lydhøre for de forskellige forslag. Formand Jesper Møller glæder sig over de mange input til temamødet og det klare fokus på talentudvikling. Han har samtidig besluttet, at han resten af året vil mødes fast med landstrænerne Morten Olsen og Jess Thorup med henblik på at lytte til ønsker ift. talentudvikling, budget og øvrig planlægning.

“Bestyrelsen er optaget af konstant at udvikle nye talenter. Til det arbejde ønsker vi en endnu tættere dialog med de to landstrænere, så vi kan drøfte både udvikling, planlægning og budget-behov forud for arbejdet med næste års budget,” siger Jesper Møller. 


Log ind