MENU

DBU’s bestyrelse godkender ny struktur for Superligaen

Den danske Alka-Superliga skal fra sæsonen 2016-17 spille med 14 hold, slutspil og flere kampe med betydning.

Det ligger fast efter, at DBU’s bestyrelse på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i dag har godkendt det forslag, som Divisionsforeningens medlemmer var blevet enige om. Forslaget lægger op til en to-delt sæson, hvor alle spiller mod alle i første halvdel – og hvor der i anden halvdel er slutspil om henholdsvis mesterskab i den øverste halvdel og nedrykning samt en plads i europæisk fodbold i den nedre halvdel. 
 
"Det er et ambitiøst og spændende forslag, der kan styrke dansk fodbold – til glæde for både fodbolden og de mange fans,” siger Jesper Møller, formand i DBU og fortsætter: 
 
"Dansk fodbold har brug for en stærk Superliga, så vores bedste hold kan konkurrere internationalt og skabe gode resultater. Det skal den nye struktur være med til at sikre gennem flere spændende kampe med betydning og dermed tættere kamp om de vigtige placeringer,” siger han. 
 
Jesper Møller har rost Divisionsforeningen for den historiske beslutning om en ny Superliga-struktur – men også for at have en god og åben proces med input fra mange aktører og parter i dansk fodbold. Den endelige godkendelse i DBU’s bestyrelse glæder Thomas Christensen, næstformand i DBU og formand for Divisionsforeningen: 
 
“Superligaen er den bedste række i dansk fodbold – men den hviler på alle andre divisioner og dele af dansk klubfodbold. Så det er en glæde for mig, at den nye struktur har opbakning fra alle i DBU’s bestyrelse, der jo repræsenterer hele Fodbold-Danmark. Det bliver et brag af en turnering, som vi alle kan glæde os til,” siger han. 
 
Den nye struktur får også opbakning fra Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU’s bredde-udvalg. 
“Det er godt for alle i dansk fodbold, når kvaliteten og intensiteten styrkes i toppen af dansk klubfodbold, og at der samtidig skabes plads til endnu flere af de spændende talenter, der er på vej. Det skaber udvikling, mere interessant fodbold og større opbakning i alle hjørner af dansk fodbold, både blandt spillere, frivillige og fans,” siger Bent Clausen.

Læs mere om Divisionsforeningens  forslag her

Log ind