MENU

U21: Forårets EM-plan er klar

Det danske U21-landhold forbereder sig frem mod EM med kampe mod Portugal og USA i marts, mens sidste testkamp inden afgang til slutrunden bliver mod arvefjenderne fra Sverige.


Foto: fodboldbilleder.dk


Det danske U21-landshold får en optimal forberedelse frem mod EM med tre kampe mod stærke nationer. 

Den første træningssamling med U21-holdet frem mod EM ligger i marts. Her møder U21-landsholdet ikke kun EM-deltagerne fra Portugal, men også USA som forbereder sig frem mod et eventuelt OL i Brasilien.

Holdet er samlet fra den 23. til den 31. marts, hvor turen i første omgang går til Marinha Grandel i nærheden af Lissabon, hvor holdet møder Portugal torsdag den 26. marts. 

Derefter går turen retur til Danmark, hvor USA venter tirsdag den 31. marts. Det er dog endnu ikke på plads, hvor eller hvornår kampen spilles.

Sidste EM-test – Sverige
Når U21-landsholdet samles den 8. juni og de endelige forberedelser til EM for alvor begynder, er der også arrangeret en sidste testkamp mod arvefjenderne fra Sverige, som ligesom Danmark også skal til EM, men dog i gruppe B ligesom Portugal. 

Kampen mod Sverige spilles den 11. juni i Københavnsområdet. Tid og sted er dog endnu ikke på plads. 

”Først og fremmest er det glædeligt, at vi møder tre så stærke modstandere; Portugal og Sverige som også selv ligger i forberedelse til EM og så USA, som er en modstander med en helt anden kultur og spillestil. Samtidig er det også rigtig rart, at vi får to af kampene på hjemmebane, så vi har mulighed for at få vist os frem, inden vi tager afsted,” siger U21-landstræner Jess Thorup og fortsætter:  

”Resten af de europæiske nationer ligger i forberedelse til EM 2017 med deres nye U21-hold, så derfor er vi sikre på at blive matchet på højeste niveau, når vi møder to af de andre EM-deltagere fra den anden gruppe. Derfor er det ikke med frygt for, at vi kan møde dem i semifinalen, men med en glæde over at vi bliver matchet på højeste niveau og får den bedst mulige forberedelse, at vi går ind til disse kampe".  

Du kan følge holdet på vej mod EM på U21-landsholdets nye Facebookside: facebook.com/u21landsholdet

Fakta om EM 

Ved sommerens U21 EM-slutrunde, som spilles fra den 17.-30. juni i Tjekkiet, deltager otte nationer, der er delt op i to grupper. I gruppe A, som afvikles i Prag, er Tjekkiet, Tyskland, Danmark og Serbien, mens gruppe B, der afvikles i Olomouc, består af England, Italien, Portugal og Sverige.

Hvis Danmark slutter på første- eller andenpladsen i den indledende gruppe, vil holdet gå videre til semifinalerne, hvor et af de to bedste hold fra gruppe B venter. Samtidig giver en billet til semifinalen også en billet til OL i Brasilien i 2016.
 

Log ind