U21: Ærgerligt nederlag til Kina

Kinas U23-landshold viste sig at være for stor en muldfuld for U21-landsholdet, som måtte se sig besejret 1-2 i den sidste kamp under træningsturen i Tyrkiet.

Det danske U21-landshold fik kamp til stregen, da de Jess Thorups drenge tidligere på aftenen mødte Kinas U21-hold. To fremragende kinesiske langskud gjorde, at Danmark må tage hjem fra Tyrkiet med et lærerigt nederlag i bagagen

Kampen var fra start hektisk og tempofyldt uden de helt store chancer til nogen af holdene. Generelt en lige og intens første halvleg med høj tempo og mange dueller, men uden oplagte scoringschancer.

Kineserne var aggressive i deres pres og kompakte i defensiven, hvilket gjorde, at danskerne havde svært ved at nedbryde den kinesiske mur.

Halvlegens største chance kom efter 41 min hvor Danny Amankwaa kommer på fri på kanten af feltet og får sendt den skråt til Christian Nørgaard på kanten af feltet, som sparker den flot i kassen uden chance for den kinesiske målmand.

Anden halvleg fortsatte i det samme høje tempo som i første – stadig uden store scoringstilbud.

Efter 72 minutter spiller en kinesisk forsvarer bolden tilbage til målmanden, hvilket giver et frispark i feltet. Riza Durmisi tager det og lægger bolden op til Andrew Hjulsager, som rammer muren og bolden går ud til hjørnespark.

Efter 78 minutter presser kineserne på. I første omgang får det danske forsvar afværget uden for feltet, men bolden lander foran Feng Gang, som sender et drømmehug afsted helt oppe i krogen og dermed udligner.

Fire minutter senere er det igen kineserne, denne gang Wu Xinghan, der scorer og bringer sig i front på et næsten ligeså flot langskud som det første.

Det blev ikke til flere mål. Kampen ender 1-2 og sætter dermed punktum for en ellers rigtig fin og udbytterig træningslejr i Tyrkiet.

Det nye U21-landhold starter EM-kvalifikationen til efteråret, men næste opgave for holdet er allerede den 27. marts, hvor holdet vender tilbage til Tyrkiet - denne gang dog Istanbul - hvor Tyrkiet venter.