Små hold og tykke mænd indtager 2015

2014 blev året, hvor flere klubber end nogensinde har implementeret motionsfodbold med hjælp fra DBU. Bliver Fodbold Fitness den store fodboldtrend i 2015? Vi har spurgt en idrætsforsker, en fodboldkonsulent og en klub.

Med en stigning på mere end 50 procent vinder fleksibel motionsfodbold ind over hele landet. En stigning, som ikke overrasker ifølge en ny rapport fra DIF, som konkluderer, at der er et marked for spillere, som spiller fodbold for det sociale, det sunde og det sjove.

- Vi håber at kunne udvide med et herrehold i 2015, da den sjoveste oplevelse i 2014 har været at se, hvordan kvinderne morer sig helt vildt, når de spiller fodbold, selvom de ikke er vant til det, fortæller Maria Santana, Fodbold Fitness-spiller i Boldklubben Søllerød Vedbæk.

Tendensen om motionsfodbold for mænd bakkes op af idrætsforsker, som mener, at fodboldklubberne har behov for at nytænke for at imødekomme udviklingen.

- Fodbold for halvgamle på cirka 40 år - små hold med småtykke mænd. Det bliver populært. Det har mange foreninger i dag ikke plads til, men det vil være en stigende efterspørgsel og en tendens, som andre aktører tager fat på, hvis ikke fodboldforeningerne formår at gøre det, fortæller Kasper Lund Kirkegaard, idrætsforsker hos DIF. 

Læs rapporten fra DIF.

Stadig flest kvinder

Der er stadig flest klubber, som udbyder Fodbold Fitness for kvinder, men flere klubber er begyndt at få øjnene op for, at den fleksible fodboldform også tiltrækker det mandlige køn.

- Allerede i slutningen af 2014 og starten af 2015 oplever vi en klart større interesse på fleksible fodboldhold for mænd. Koordinerede hold som træner, men ikke deltager i turneringer, fortæller Anders Østergaard, Fodbold Fitness-konsulent i Jylland.

DBU har fire konsulenter, som dagligt understøtter de klubber, som ønsker at få gang i et eller flere motionsfodboldhold.

Find din lokale Fodbold Fitness-konsulent.

Læs mere om Fodbold Fitness.

Fodbold Fitness i tal

År

Antal klubber

Spillere (estimeret)*

2011

21

315

2012

59

885

2013

130

1.950

2014

210

3.150

* Antal spillere er estimeret ud fra, at der gennemsnitligt er 15 spillere pr. Fodbold Fitness-hold.

Log ind