Møller og Bretton-Meyer besøger FIFA og UEFA

DBU’s formand og administrerende direktør besøgte tirsdag FIFA, hvor en række emner, herunder en mulig optagelse af Grønland som nyt selvstændigt medlem af den internationale fodboldfamilie, blev drøftet.

Jesper Møller og Claus Bretton-Meyer mødtes med Sepp Blatter 20. januar 2015

Tirsdag formiddag var DBU’s formand, Jesper Møller og administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer på besøg i FIFA’s hovedkvarter i Zürich til en række møder med blandt andre FIFA’s præsident, Sepp Blatter.
 
”Da Jesper og jeg tiltrådte i DBU i marts 2014, var det fra starten et ønske at besøge FIFA for at få indsigt og skabe netværk. Der har dog været en lang række andre opgaver herhjemme, som vi har været nødsaget til at prioritere højere, så det er først nu, at vi har fundet plads i kalenderen,” fortæller Claus Bretton-Meyer, der understreger vigtigheden af det internationale arbejde, hvor størstedelen af DBU’s indtægter udspringer fra, hvilket tirsdagens møde også bar præg af.
 
”Vi har været igennem en spændende dagsorden, som udover at skabe netværk og få mulighed for at sætte ansigt på en række centrale personer, gav os lejlighed til at drøfte en række vigtige emner, såsom mulighederne for i fællesskab at understøtte fodbold i Grønland – eventuelt som et muligt nyt medlemsland,” fortæller DBU’s administrerende direktør.
 
Tirsdagens møderække inkluderede en time i selskab med FIFA’s præsident Sepp Blatter, hvor DBU’s formand Jesper Møller igen benyttede lejligheden til at udtrykke Danmarks reservation over for en række centrale emner:
 
”Vores møde med Blatter gav mig igen lejlighed til at gøre FIFA’s præsident opmærksom på vores position i forhold til reformerne i FIFA, offentliggørelsen af Qatar-rapporten og specifikt det kommende præsidentvalg, fortæller Jesper Møller, der føler, at Sepp Blatter var lydhør overfor de danske reservationer:
 
”Vi ved selvfølgelig godt, at Blatter ikke er enig i mange af de ting, som vi fik lejlighed til at fremlægge for ham, men jeg opfatter ham som lydhør, og han udtrykte respekt for vores synspunkter. Samtidig er det min helt klare opfattelse, at FIFA ikke vil lade disse uenigheder påvirke vores samarbejde om de mange andre områder, hvor vi har fælles interesser eksempelvis Grønland, hvor vi er enige om, at der skal gøres en særskilt indsats for at fremme fodbolden i Grønland, specielt hvis det ikke er muligt at optage dem som nyt medlem, ” siger Jesper Møller, der sammen med Bretton-Meyer onsdag formiddag er draget videre til UEFA i Nyon, hvor de har en tilsvarende møderække, som også inkluderer UEFA’s præsident Michel Platini. 
 
Her indeholder dagsordenen punkter såsom regler for spilleragenter, Grønland som nyt forbund, hattrick-midler, valg til UEFA’s komiteer og hvordan UEFA og DBU i fælleskab kan drage nytte af hinanden i forhold til fodboldens kommende udfordringer i fremtiden.

Log ind