Klub finder talenter i det hele menneske
KLUBCASE: Breddeklub fostrer talenter til de store klubber ved at have fokus på det sociale og mentale i talentudviklingen.
Hos BK Skjold gør fællesskabet forskellen. De sociale relationer dyrkes, for hvis spillerens mentale tilstand betyder 50 procent under kampen, skal der også fokuseres på det sociale i træningen, lyder devisen i klubben.
"Skal du fremelske talent, skal du kigge på det hele menneske," lyder en del af fodboldfilosofien i Boldklubben Skjold.
Undgår at kopiere
Måden, hvorpå klubben tænker fodbold, har gennem de senere år udviklet sig til at være markant anderledes i forhold til andre fodboldklubber.
Skjold har på den måde skilt sig ud - et bevidst valg, ikke mindst for at skabe sin egen identitet og bedre resultater.
"Spørger du en fodboldspiller, hvad hans mentale tilstand betyder for hans spil, vil han svare, at 50 procent af hans dagsform er i hovedet. Men paradoksalt nok er der ikke mange, der fokuserer 50 procent på den mentale del i fodboldtræningen. Det prøver vi på i BK Skjold," siger træner Flemming Jensen.
Vil du som amatørklub tiltrække nye medlemmer og holde på de gamle, kan du ikke lukrere på at kopiere de store klubber, mener trænerstaben for herre-senior.
Relationer plejes
Boldklubben Skjold har valgt markant anderledes forhold for deres herresenior, end du ser i andre danske fodboldklubber.
"Vi har valgt, at holdene træner sammen, fordi vi ved, hvor meget det sociale liv betyder for resultaterne på banen. Vi anerkender, at vores spillere giver afkald på mange relationer, når de vælger at bruge deres eftermiddage, aftener og weekender i selskab med os. Derfor skal vi også rette op på den sociale balance," siger Flemming Jensen.
Op mod 40 herreseniorspillere kan møde op til træning, når første- og andetholdet træner sammen i klubben.
Tilgang giver landsholdsspillere
Pierre Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen er landsholdsaktuelle og begge opvokset i BK Skjold. Både træningen og tilgangen til spillere og fodboldspillet ligner meget den tilgang til fodbolden, som de to landsholdsspillere voksede op med i BK Skjold.
Klubben har gennem tiden fodret rigtig mange divisionsklubber med spillere og som sagt også internationalt kendte og stærke fodboldnavne.
"Som regel får vi samme tilbagemelding fra de større klubber ”Skjold har opdraget spillere med en sund tilgang til fodboldlivet”. Det bunder i, at vores spillere opdrages til at tage medansvar for helheden. Blandt andet er opvarmningen og stabilitetstræning noget, seniorspillerne selv står for. Trænerne tror på, at hvis spillerne behandles som tænkende mennesker, og ikke som superstjerner, bliver de bedre mennesker - og fodboldspillere."
"Fodboldkampe vindes ikke kun om lørdagen på banen. Det er en proces. Vi træner ud fra devisen: ”Det handler ikke om, hvor god du er nu, men hvor god du kan blive om et år”. Derfor skal de gode og knap så gode træne sammen. Det er ikke sikkert, at den, der er bedst i dag, også er bedst i fremtiden. Måske mister den bedste spiller interessen, fordi det ikke længere er sjovt at gå til fodbold. Vi ønsker at beholde alle vores spillere. Fællesskabet gør forskellen," udtaler Flemming Jensen.
Om Boldklubben Skjold |
- Stiftet på Østerbro i 1915 i boligforeningen "Brumleby". Klubben blev medlem af KBU i 1934/35. - 1. herresenior spiller i dag i Københavnerserien, men har gennem årene primært spillet serie 1 med enkelte afstikkere til Serie 2. Ud over Pierre Emile Højbjerg og Yussef Poulsen findes der i dag en række andre spillere rundt omkring i danske divisionsklubber og i udlandet, som har spillet ungdomsfodbold i BK Skjold. Heriblandt Kenneth Zohore (Fiorentina), Seejoou King (Sporting Lissabon), Casper Højer Nielsen (Lyngby BK), Oliver Fredsted (Brønshøj BK) og Ryan Laursen (Esbjerg fB). |