I regn og slud skal grillen ud

Den sædvanlige ”stadionplatte” - to ristede med brød – er blevet et samlingspunkt for Old Boys-holdet i Gudum IF. Den vestjyske klub har introduceret fodbolddanmark for ”Pølsefodbold”. Sundt for både krop og sjæl, mener Fodbold Fitness-konsulent.

Programmet for en træningsaften for Gudum IF´s Old boys-hold er stålfast: 90 minutters fodboldtræning efterfulgt af pølser på grillen og en stor portion hygge. Uanfægtet årstid og vejrforhold. ”Pølsefodbold” har de selv døbt det.

Flere og flere har tilsluttet sig træningen, måske efter rygtet om – og duften af – grillede pølser trængte ud i lokalsamfundet. 

”Nogle af os Old Boys snakkede om, at vi ikke ville det der med kampe – vi ville bare gerne mødes en gang i ugen og sparke bolden lidt rundt. Så det gjorde vi, og der er kommet flere og flere med”, fortæller Rikard Wang Pedersen, der er formand i Gudum IF og selv aktiv spiller på ”pølseholdet”. 

Og den store interesse mærkes ikke kun på træningsbanen, men især til tredje halvleg, når keglerne er stablet og boldene i nettet:

”Det er ved det sociale, hvor man virkelig kan mærke en forskel. Nu sidder vi tre kvarter efter træningen og snakker om mange ting i lokalsamfundet, hvor vi tidligere kun sad ti minutter”, siger Rikard Wang Pedersen. 

DBU Jyllands konsulent for Fodbold Fitness, Anders Østergaard, har besøgt den lille klub ved Limfjorden. Han er ikke i tvivl om, at pølserne spiller med i motivationen for at komme ud på grønsværen: 

”De her drenge ville gerne have en social platform, hvor de kunne mødes og snakke, og i deres tilfælde blev det så en grillpølse”, fortæller Anders Østergaard, der besøgte klubben for at fortælle dem om fordelene ved DBU´s Fodbold Fitness-klubber. 

At det lige netop er grillpølser, der ryger indenbords, når sveden er tørret af panden, kolliderer måske lidt med sundhedskonceptet i sporten. Men det har Anders Østergaard et helt andet syn på: 

”Der er så meget sundhed i at grine og smile – og der er noget livskvalitet i at mødes og spille fodbold. Og mon ikke at den pølse ville ryge ned på et andet tidspunkt alligevel? Nu er det bare kombineret med en god gang fodboldtræning”, forklarer Anders Østergaard. 

Rikard Wang Pedersen mener heller ikke, at man kan adskille pølsen fra bolden: ”Det er for hyggen OG fodboldens skyld”, understreger han. 

Fodbold Fitness, som er DBU´s definition på fodboldtræning uden fokus på kamp og turneringsdeltagelse, ligger netop også vægt på de psykologiske og sociale aspekter i at mødes over en fodbold. 

”Det er lige præcis med det sociale element, hvor vi har ramt allerbedst plet med det her koncept. Det er her, hvor vi kan fastholde folk, som ellers ville være gledet væk fra andre sportsgrene”, fortæller Anders Østergaard. 

I vinterhalvåret spiller mændene fra Gudum IF indendørs fodtennis i den gamle gymnastiksal i byen, hvor en lille gasgrill tager sig af de obligatoriske pølser. Men lige så snart sneen fortrækker sig fra Vestjylland, kommer både mænd og grillen på græs igen. 
  

FAKTA OM FODBOLD FITNESS
  • Effektiv og social motionsform, der kombinerer Danmarks mest populære boldspil med fitness-sportens fleksibilitet.
  • Der er ikke nødvendigvis nogen træner, og holdet er ikke tilmeldt en turnering.
  • Du kan se vores klubber her. og finde den Fodbold Fitness-klub, der er tættest på dig.
 



Log ind