Futsal: Dansk klassespil mod Grækenland

Det danske futsallandshold tog endnu et vigtigt skridt mod dansk EM-kvalifikation, da de torsdag vandt 4-0 over Grækenland, der er puljens højst rangerede hold.

Det danske futsallandshold viste høj klasse og vandt 4-0 over Grækenland, og sikrede sig dermed tre vigtige point i kampen om EM-billetten. Her målscorerne: Morten Larsen, Morten Hauglund, Kevin Jørgensen og Mads Falck. Foto: Michael Nyegaard, DBU

Det startede godt men sluttede fantastisk, da Danmark torsdag eftermiddag mødte Grækenland i deres anden EM-kvalifikationskamp i Bulgarien. Dermed er Danmark godt på vej til et historisk avancement i dansk futsal.

Danmark syntes at være kommet sig over skuffelsen med en sen bulgarsk udligning i onsdagens kvalifikationskamp og viste fra start flotte takter med masser af kombinationer og hurtige fødder. Et dansk spil, der resulterede i adskillige chancer af især Jacob Bonde. Det var dog Morten Hauglund, der først kom på tavlen. Efter syv minutter lykkedes det danske presspil, og 1-0.

Men Grækenland synes at komme sig over det aggressive danske spil, og pressede i den grad på foran det danske mål. Men de danske spillere fightede hårdt, og holdt stand. Derfor kunne den danske trup gå til pause med en dansk 1-0 føring.

Grækerne var noget mere klar i anden halvleg og det brændte igen på foran det danske mål. Men hvad gør det, når det er i den anden ende, der blev scoret. Kevin Jørgensen var helt skarp efter 24 minutter og 2-0 til Danmark. Det blev også ti minutter senere til 3-0 på et mål af Morten Larsen.

Grækenland satsede alt – det udnyttede danskerne, der kunne score til 4-0 tre minutter før tid i et tomt græsk mål. Mads Falck var målscoreren, og Danmark vinder kampen 4-0 efter en flot dansk præstation fra start til slut.

På lørdag venter Gibraltar – vinder Danmark der, er der stor chance for avancement – dog afhænger meget stadig af både Bulgariens kamp senere i dag mod netop Gibraltar – og ikke mindst lørdagens opgør mellem gruppens på papiret to stærkeste nationer, Bulgarien og Grækenland.