MENU

Futsal: Danmark sikrer historisk EM-avancement

Det danske futsallandshold viste igen høj klasse, og med en sejr på 9-1 over Gibraltar og en slutmålscore på hele 12+, er Danmark sikret videre deltagelse i EM-kvalifikationen uafhængigt af gruppens anden kamp mellem Bulgarien og Grækenland.Et stort øjeblik for både holdet og dansk futsal - Danmark er videre i EM-kvalifikationen! Opdateret! Danmark ender som gruppevinder a point med Bulgarien, men med en noget bedre målscore.(kl. 21.30 - 17/1/215)

Dagens kamp mod Gibraltar var nok den vigtigste i dansk futsals korte historie. En sejr mod gruppens nummer fire kunne nemlig med de berømte marginaler sende Danmark videre i EM-kvalifikationen. Hvert point og hvert mål kunne blive afgørende.

Et avancement ville samtidig være første gang, at Danmark gik videre i EM-kvalifikationen - et historisk bedrift i dansk futsal.

Så om det var kampens alvor, der spillede de danske spillere et puds i starten af kampen, er svært at vurdere, men det blev til en lidt nervøs start for de danske favoritter. De danske spillere syntes at have svært ved at få spillet til at flyde så elegant som mod grækerne samtidig med, at Gibraltar gav god modstand og spillede Danmark klogt.

Heldigvis viste Danmark sig effektive, når det skulle være – 1-0 på et mål af Mads Hashiba efter blot 2 minutter. Og langsomt begyndte de danske spillere at få styr på både tempo og kombinationer, og det blev både til 2-0 på mål af Jacob Bonde efter dansk hjørnespark (12. minut), og tre minutter senere blev det til 3-0, Denne gang var det Mads Falck, der var på pletten.

En stilling, der holdt til pausen.

Og 2. halvleg var knapt fløjtet i gang, før der igen kunne jubles på den danske bænk. Morten Hauglund til 4-0.

Men pausen havde også give Gibraltar lidt ekstra energi, og kort efter var det den modsatte bæk, der kunne juble, da Gibraltar reducerede til 1-4.

Men målscoren kunne meget vel  blive afgørende for videre avancement i EM-kvalifikationen, da både Bulgarien og Danmark kan slutte med syv point. Og derfor gjaldt det for danskerne om at få øget måslcoren. Det lykkedes. Først blev det til 5-1 efter 24 minutter og fire minutter senere scorer danskeren sit tredje ml via overlæggeren – 6-1 til Danmark med ti mutter igen.

Og Mads Falck synes ikke til at stoppe – 7-1 med fem minutter igen, og navnebror Hashiba understregede den danske triumf i Bulgarien med sin anden scoring. 8-1 til Danmark. Så gjorde det knapt så meget af Kevin Jørgensen brænder et tildelt akkumuleret frispark – for kort efter satte han et solidt punktum med en scoring til 9-1 på et dansk straffespark.

Et resultat, der gav Danmark en målscore på hele 12+ - og det er nok til at Danmark for første gang sikrer sig videre deltagelse i EM-kvalifikationen uafhængigt af resultatet mellem Bulgarien og Grækenland senere i aften. Ingen af de nærmeste gruppevindere kommer med deres sidste resultater i nærheden af den målscore, og dermed er Danmark sikret avancement som enten gruppevinder eller bedste to’er.

En kæmpe succes for den danske landstræner og spillere. Danmark skal spille næste runde i EM-gruppe 4 med Ukraine, Belgien og Aserbajdsjan

Få reaktioner fra både spiller og træner på www.facebook.com/dbufutsal
.

Se kampstatistik her

Log ind