Engangsindtægter forbedrer DBU-regnskab

DBU er presset på økonomien i den daglige drift viser regnskabet fra 2013/14, som ender med et underskud på 4,5 millioner kroner trods ekstraordinære engangsindtægter på 8,2 millioner kroner.

DBU er presset på økonomien i den daglige drift.

Det står klart efter, at DBU’s bestyrelse i dag godkendte årsregnskabet for DBU’s aktiviteter fra 1.november 2013 til og med 31. oktober 2014. En række ekstraordinære engangsindtægter på i alt 8,2 millioner kroner betyder, at regnskabet samlet set ender med et underskud på 4,5 millioner kroner. Uden de ekstraordinære indtægter og – udgifter var underskuddet blevet på i alt 9,2 millioner kroner, skriver kasserer Christian Kofoed i et nyhedsbrev til DBU’s Repræsentantskab: 

"DBU har gennem de seneste tre år arbejdet målrettet på at få balance mellem indtægter og udgifter, når der ses bort fra engangsindtægter og -udgifter. Med et underskud på 9,2 millioner kroner før de ekstraordinære engangsindtægter og -udgifter er der fortsat et stykke vej”, skriver han.  

Det store underskud på den daglige drift skyldes blandt andet vigende indtægter på sponsorsiden, hvor Danske Bank stoppede som hovedsponsor i juli sidste år. DBU har lanceret en strategi med flere kommercielle partnerskaber på én gang og har allerede indgået aftaler med Carlsberg og Adidas, mens der arbejdes på flere andre. Samtidig har der været éngangsudgifter på 3,5 millioner kroner i forbindelse med en række fratrædelser. 

På plussiden er DBU’s økonomi hjulpet af en række ekstraordinære indtægter. Blandt andet er der kommet et merafkast på DBU’s formue på 5 millioner kroner, samt en ekstraordinær momskompensation på 2,1 millioner kroner som følge af, at DBU er blevet genoptaget som §8a godkendt almenvelgørende forening. Desuden har DBU modtaget et ekstraordinært tilskud fra FIFA på 1,1 millioner kroner. 

DBU fremlagde allerede før jul et budget for det nye regnskabsår med en række besparelser og ændringer i den daglige drift. Der er fuldt fokus på at skabe en mere robust økonomi i DBU, skriver kasserer Christian Kofoed i sit nyhedsbrev:

"Bestyrelsen har derfor iværksat en række aktiviteter for det kommende budgetår for at opnå denne balance, herunder lavere aktivitet i kvindeudviklingsprojektet, forøgelse af deltagerpriser, outsourcing af grafiske produktioner, lavere omkostninger til kommunikation, ligesom der heller ikke i år gennemføres en tur for ligalandsholdet,” skriver han. 

Læs Nyt fra Kassereren og det samlede regnskab her

Log ind