DBU afslutter undersøgelse af superligakampe
Der var ikke tale om matchfixing, da tyske bookmakere i november stoppede spil på to superligakampen.
Der var ikke tale om matchfixing, da tyske bookmakere i november stoppede spil på to superligakampen.
Det er vurderingen fra DBU, der har undersøgt sagen efter henvendelse fra den tyske bookmaker Tipico.
Den 19. november 2014 meddelte den tyske bookmaker Tipico, at de havde stoppet spil på to superliga-kampe (Vestsjælland – Randers og FC København - Silkeborg) på grund af mistænkeligt spillemønstre. Flere andre tyske bookmakere valgte også at stoppe spil på de to kampe.
Tipico henvendte sig til DBU, der gik i gang med at undersøge de omtalte kampe. Siden har DBU blandt andet været i kontakt med centrale personer i klubberne, bookmakerne, UEFA, DIF og andre relevante aktører. Samtidig er alt materiale, herunder video-optagelser fra kampene blevet gennemgået og analyseret med fokus på om der har været handlinger eller aktioner i kampene, der kunne minde om matchfixing. Efter grundige analyser og undersøgelser vurderer DBU, at der ikke har været tale om matchfixing i de to kampe.
”Vi har været i kontakt med en række centrale personer og selv undersøgt kampene nøje – og på den baggrund kan vi konstatere, at der ikke er tegn eller dokumentation for matchfixing i de pågældende kampe. Vi betragter derfor sagen som afsluttet,” oplyser Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.
DBU har orienteret de omtalte klubber.
DBU betragter matchfixing som den største trussel mod dansk fodbold og dansk idræt i det hele taget. Siden 2005 har man arbejdet med at informere om matchfixing til danske klubber. I marts 2011 blev forbud mod matchfixing implementeret i DBU’s love. Efterfølgende er en række informationskampagner og klubbesøg gennemført. I oktober 2014 blev indsatsen mod matchfixing yderligere skærpet med vedtagelsen af et nyt cirkulære, der gør det forbudt at spille på egne kampe eller kampe i egne rækker.