VM-håbet lever stadig efter sejr

Danmark fik en tiltrængt sejr og alle tre point, da holdet i VM-kvalifikationen mødte Serbien torsdag aften i Vejle.

Der var grund til at juble både på og uden for banen, da Danmark torsdag aften sikrede en 3-1 sejr mod Serbien. Video: Allan Bjerreskov

Kun tre point tæller – ellers er det danske VM-håb så godt som slukket.

En besked, der synes bøjet i neon hos de danske spillere og træner, da de torsdag aften trådte ind på banen på Vejle Stadion til VM-kvalifikationskampen mod Serbien. Og bestemt også en besked de forstod! For efter et kvarter stod der 2-0 på måltavlen. Danmark vadede faktisk i chancer og burde nok have scoret adskillige flere mål.

Først var det Johanna, der fik Danmark på tavlen efter et dømt straffespark og kort tid efter Mariann Gajhede efter assist af Katrine Veje.  Desværre fik Danmark ikke rigtig scoret flere i første halvleg trods et hav af chancer. Nok også lidt symptomatisk for det danske hold i øjeblikket – og derfor var det også næsten på godt dansk ’typisk’, da Stina Lykke i det 58. minut begik straffe og Serbien reducerede  til  2-1 på den nok eneste store chance, de havde i første halvleg.

Det var som om, at tempoet faldt som minutterne på stadionuret skred frem – men godt bakket op af et højtråbende publikum, kom Danmark på sporet igen med godt fem minutter tilbage, da Nanna Christiansen på et flot mål sikrede en dansk 3-1 føring.

Det blev også slutresultatet af en kamp, der blev kendetegnet af et stort antal brændte chancer, men også tre vigtige mål og en nødvendig sejr i kampen for VM-billetten. En vej, der altså torsdag blev lidt lysere.