MENU

Viborg og Esbjerg taberdømt

Fodboldens Disciplinærinstans fastslår, at det er klubbernes ansvar at holde rede på spillernes karantænepoint. Dermed betyder Viborgs og Esbjergs brug af henholdsvis David Boysen og Ryan Laursen, at klubberne taberdømmes med 3-0 i kampene mod Randers og AGF.Fodboldens Disciplinærinstans har taberdømt Esbjerg fB med 3-0 i kampen mod Randers, efter klubben benyttede en karantæneramt Ryan Laursen. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

David Boysen og Ryan Laursen har begge skiftet fra Lyngby i Nordic Bet Ligaen til henholdsvis Viborg og Esbjerg i indeværende sæson.

Begge spillere havde optjent karantænepoints i Lyngby, hvilket desværre hverken blev opfanget af spillernes nye klubber eller Divisionsforeningens karantænesystem.

Da spillerne efterfølgende modtog yderligere gule kort og passerede karantænegrænsen, der udløste en spilledags karantæne, blev det derfor ikke opfanget af klubberne, som heller ikke blev orienteret via Divisionsforeningens karantænetilsigelse.

På grund af de mulige konsekvenser for stillingen i Superligaen blev Fodboldens Disciplinærinstans hastesamlet med henblik på at behandle de to sager.

Efter at have gennemlæst Viborgs og Esbjergs redegørelse, fastslår Fodboldens Disciplinærinstans med henvisning til §1j i de disciplinære bestemmelser, at det er klubbernes ansvar at holde rede på spillernes karantænepoint. Esbjerg og Viborg taberdømmes efterfølgende med 3-0 med henvisning til § 36.2 i propositionerne for Herre-DM for benyttelse af en ikke-spilleberettiget spiller i turneringen. Samtidig tildeles AGF og Randers tre point og målscoren 3-0.

Domme kan i henhold til § 31.3 stk. 3 i DBUs Love ankes til Fodboldens appelinstans.

Se den fulde kendelse vedrørenden Viborg FF og David Boysen
Se den fulde kendelse vedrørenden Esbjerg fB og Ryan Laursen

Se den opdaterede stilling her

Log ind