Oldboys fik en ny sejr over Hornsyld IF

Allan Simonsen gjorde comeback, mens både Chris Sørensen, Asbjørn Sennels og Uffe Jakobsen fik debut, da det danske oldboyslandshold i weekenden mødte Hornsyld IF klubbens 75-års jubilæumskamp.

Anfører Stig Tøftning havde hele tre debutanter i truppen mod Horsyld; Chris Sørensen, Asbjørn Sennels og Uffe Jakobsen. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Juelsminde Pigegarde spillede før kampen og i pausen, og godt 450 tilskuere trodsede regnen og var mødt frem på Hornsyld Stadion, hvor Hornsyld IF fejrede sit 75 års jubilæum. Her fik de også masser af underholdning på banen.

Her kunne de blandt andet at se om Allan Simonsen, der i kampen fik comeback i den rød-hvide trøje - og 61-årige Simonsen havde stadig det skulle til på fodboldbanen, trods det i seneste tid mest har handlet om dansesko end fodboldstøvler.

I 20 minutter så man ham, næsten som i gamle dage – bare nu i en anelse langsommere tilstand. Drible, placere sig, spille bolden fint videre til en medspiller, og endda indlede den underholdende kamp med en scoring efter et lille kvarters spil. Han modtog bolden lidt inde i straffesparksfeltet fra den debuterende Chris Sørensen, tæmmede den og lagde den så efterfølgende lige så fint op i fjerneste målhjørne, uden chance for Hornsyld-målmanden.

Selvom landsholdsspillerne var var de lokale overlegne i teknik og spilforståelse, så bed de lokale dog godt fra sig med deres midler. Iver, gejst, hurtighed og generelt på det løbemæssige område – helt naturligt. Deres spillere var vel godt 15 år yngre i gennemsnit, og til dagligt værende vant til 2 x 45 minutters kampe. – Så selvom de var kommet bagud på Allan Simonsens indledningsmål, kæmpede de videre, fik endda udlignet på et fint gennembrud cirka fem minutter senere til stor glæde for de fremmødte lokale tilskuere. Et resultat der holdt halvlegen ud.

Straks i anden halvlegs start, kom værterne endda foran 2-1 på et straffespark, dømt for 'hands' begået af Thomas Helveg. Noget, som kampens dommer først fik øje på, efter han var blevet gjort opmærksom på forseelsen af den en liniedommer – næsten som en ”omvendt Maradona” – Fikst, men altså ulovligt.

Godt presset af de lokale, måtte der til at ske noget. I modsat fald ville landsholdet indkassere et af de meget få nederlag holdet har haft gennem de sidste mange år. Anfører Tøfting tog sagen i egen hånd, da han nogle minutter senere drønede bolden op i det ene målhjørne fra ca. 25 meters afstand. Han nærmest ramte bolden ”et bestemt sted” – og den suste ind bag Hornsylds målmand, Et meget flot langskud. Senere blev det 3-2 til landsholdet, da indskiftede Rene Hansen skubbede bolden over stregen efter et par riposter inde i målfeltet, og 4-2 blev det kort før slutfløjt, da anfører Tøfting fikst loppede en høj bold over en fremstormende målmand.

Dermed er det danske oldboyslandshold stadig ubesejret i år og de lokale tilskuere fik sig en oplevelse, tilskuerne en god gang opvisningsfodbold, og alle var glade, selvom regnvejret havde generet en del i første halvleg.

Kampstatistik:

Dato, tid og sted: Fredag den 23. maj 2014 kl. 18.30 på Hornsyld Stadion (i anledning af Hornsyld IF fejrede sit 75 års jubilæum.)
Kamp: Hornsyld (serie 3) – DBU Oldboyslandsholdet (2 x 35 minutter)
Resultat, målscoringer: 2-4 (1-1): 13. min. (0-1), Allan Simonsen – 19. min. (1-1), Daniel Simonsen – 42.min. (2-1), Kristian Nyland (str.) – 46. min. (2-2), Stig Tøfting – 52.min. (2-3), Rene Hansen – 56.min. (2-4), Stig Tøfting.
Tilskuere: ca. 450 tilskuere –
Truppen: Peter Skov Jensen – John Sivebæk – Brian Priske – Michael Nonboe – Asbjørn Sennels (debut) – Thomas Helveg – Stig Tøfting – Chris Sørensen (debut) – Allan Simonsen (come-back!) – Martin Johansen – Uffe Jakobsen (debut). Indskiftet i løbet af kampen: John Lauridsen – Rene Hansen – Allan Michaelsen,