MENU

Jakob Kehlet: Stort at være en del af Pokalfinalen

Efter to gange som 4.dommer er Jakob Kehlet klar til for første gang at dømme finalen i DBU Pokalen – en kamp han har set frem til, siden han dømte serie 2.

Jakob Kehlet, der bliver manden med fløjten, når AaB og FCK 15. maj tørner sammen i jagten på titlen som pokalmestre, fortæller her om forventningerne til sin første pokalfinale som dommer.

Det er dog ikke første gang, at Jakob Kehlet er en del af dommerkvartetten til pokalfinalen. To gange tidligere har han været 4.dommer i pokalfinalen – senest sidste år, hvor det var Kenn Hansen, som dømte kampen. I år er det for første gang Jakob Kehlet, der styrer slaget – noget han ser meget frem til.

”Jeg er stolt og glad over at få tildelt denne kamp. Det er den største kamp, man kan få herhjemme i Danmark. Jeg har været 4.dommer to gange, og det er en helt speciel stemning, der hersker omkring pokalfinalen. Der er meget på spil, men alligevel er der feststemning, og folk er glade,” siger Jakob Kehlet og fortsætter:

”Det bliver en fantastisk oplevelse at dømme pokalfinalen. Det er noget, jeg har haft som målsætning, siden jeg rykkede op som dommer i Serie 2 og fik linjedommere på for første gang. Det er en stor dag for dansk fodbold, og jeg er rigtig stolt af at kunne være en del af det. Det er selvfølgelig ikke uden hjælp, at jeg har nået dette mål. Uden min kone og resten af familien havde det ikke været muligt, og desuden skylder jeg mine gode dommerkollegaer i Århus dommerklub en stor tak for opbakningen gennem alle årene.”

Selvom det ikke er første gang for Jakob Kehlet, at han står i en pokalfinale, er det alligevel en anden oplevelse, der venter den 33-årige dommer:

”Denne gang er hovedansvaret mit, og alles øjne vil være vendt mod mig, når der skal træffes beslutninger. Der vises stor tillid til mig og mit team ved at tildele os denne kamp, og vi vil alle fire arbejde benhårdt på at leve op til den tillid,” siger Jakob Kehlet, som er stolt over, at være den første Århusianer i 30 år til at dømme pokalfinalen.

En spændende kamp

Pokalfinalisterne ligger lige nu på henholdsvis 1. og 3. pladsen i Superligaen, og for begge mandskaber er der meget på spil. For AaB er der mulighed for at revanchere de sidste syv pokalfinalenederlag, mens det for FCK gælder om at slutte en ellers knap så god sæson af med en titel, dermed er der lagt op til en spændende kamp.

”Jeg har som de fleste andre store forventninger til kampen. To hold, der begge ligger godt til i ligaen, lover godt i forhold til en seværdig fodboldkamp i en festlig kulisse med et trofæ på spil,” siger Jakob Kehlet, som til Pokalfinalen vil få opbakning fra Henrik Larsen og Heine Sørensen på linjerne og Michael Tykgaard som 4. dommer.

Pokalfinalen spilles torsdag den 15. maj i Parken. Jakob Kehlet fløjter kampen i gang kl. 20.00.

Læs mere om finalen i DBU pokalen på www.dbu.dk/dbupokalen

 Fakta om Jakob Kehlet
  • Jakob Kehlet har dømt i Superligaen siden 2009,hvor det indtil nu er blevet til 88 kampe.
  • I 2011 blev han udnævnt til FIFA-dommer, hvor han lige nu er indrangeret i kategori 2.
  • Jakob Kehlet har tidligere dømt FCK og AaB henholdsvis ni og otte gange,
  • Seneste internationale opgave var U21 EM-kvalifikationskampen mellem Bosnien/Hercegovina og Spanien i november.
  • Jakob Kehlet er desuden udtaget til at indgå i det prestigefyldte Core Development 3 program hos UEFA senere på måneden.
  • Nomineret til prisen som Årets Dommer fire år i træk fra 2009-2012

 


Log ind