Bedste serieklub: DBU Pokalen en unik oplevelse

I aften kunne en af Danmarks største og ældste klubber B93 lade sig hylde i Parken som Bedste Serieklub i DBU Pokalen. Med titlen fulgte også en check på 100.000 kr. Finalisternes amatørklubber også fejret.


Foto: fodboldbilleder.dk



Det emmer af historie og tradition, når fodboldklubben B93 nævnes.

Udover at den traditionsrige klub på Østerbro i København er en af Danmarks største og ældste klubber, er klubben med ni danmarksmesterskaber også en afde mest vindende.

Men selv om man skal helt tilbage til 1982 for at finde B93 i pokalfinalen – i øvrigt klubbens eneste finaleoptræden i turneringen – har klubben alligevelogså i år skrevet sig ind i pokalhistorien og var derfor repræsenteret på banen i aften i Parken – nemlig med titlen som bedste serieklub i DBU Pokalen.

Med titlen følger også en eftertragtet check på 100.000 kr. 2. divisionsklubben, der stadig var indrangeret som DS-hold, da de indtrådte i turneringen, komfrem til 4. runde, hvor holdet dog måtte overgive sig til AGF på et regnvåd Østerbro Stadion.

”For os betyder det rigtig meget. Pokalturneringen er jo helt unik på den måde, at man kan møde nogle sjovere hold, der er rangeret højere end os selv -det er altid en stor og spændende udfordring, og jo ikke noget, der sker så tit. Og så tiltrækker det oftest også lidt flere tilskuere end normalt, når manfår besøg af de store hold på Østerbro Stadion, så det gør det bestemt også til en stor oplevelse for os og vores loyale fans,” lyder det for B93’sanfører, Thomas Høegh, der sammen med klubbens tidligere formand, Hans Drachmann blev hyldet på banen i pausen af aftenens finale.


100.000 kroner til en træningstur

Men selv om det efterhånden dog er en del år siden, at Østerbro-drengene har været med helt fremme i toppen af dansk fodbold, har et unikt sammenhold ogtroen på egen formåen i den grad været med til at bære holdet – ikke kun i pokalturneringen men også tilbage i 2. division:

”Det var jo en lidt hård oplevelse for os pludselig at rykke ned, men jeg synes faktisk, at vi som hold i kom styrket ud af det. Og jeg tror også denoplevelse har gjort, at vi også har præsteret så flot i pokalturneringen. Det siger meget om vores hold, at vi stod sammen og viste høj moral i kampen omat komme tilbage. Så derfor er jeg bestemt stolt af titlen, fordi den viser, hvor langt vi er nået som hold – og det er vi da stolte af!, siger ThomasHøegh

Med titlen som DBU Pokalens bedste serieklub følger dog ikke kun en klapsalver på nabo-stadionet, men også en check på 100.000 kroner.

Det lyder lidt som om, der skal være en stor fest i klubhuset?

”Ha, ha – nej, ikke helt. Vi vil bruge checken på en træningstur for holdet. Det er lang tid siden, at B93 har været på træningstur uden for Danmarksgrænser, så det har været en kæmpe motivation for holdet, at vandt vi titlen var beslutningen, at vi skulle bruge penge på en træningstur, der gik lidtlængere end blot til Jylland,” slutter Thomas Høegh


Fejring af finaleklubbernes frivillige

B93 var dog ikke den eneste klub med historie og med en festlig grund til at være til stede i Parken i aften. I anledning af AaB og FC Københavnsdeltagelse i pokalfinalen havde DBU nemlig også inviteret repræsentanter fra de to klubbers amatørafdelinger og moderklubber. Det sker som et led i DBU’sfokus på at fejre de frivillige i fodbolden. Derfor var repræsentanter fra KB, B1903 og AaB tilstede i Parken.

Det var dog ikke ’hr. hvem som helst’, som de tre klubber var repræsenteret ved. Flere af de inviterede har endda selv været med til at afgørepokalfinaler.

Karl Åge Skouborg, tidligere KB-spiller og landsholdsspiller, var således med til at vinde KB’s eneste pokaltitel tilbage i 1969 med en 3-0 sejr over BKFrem. Han er desuden æresgallerist i KB. Fra B1903 var det Ole Forsing, tidligere B1903-spiller, landsholdsspiller og ligatopscorer, der repræsenterede denanden af FC Københavns moderklubber.

Fra Nordjylland og AaB af 1885 var det Anders Kristensen, tidligere formand for AaB og eneste nulevende æresmedlem, samt Børge Bach, tidligerelandsholdsspiller og AaB-spiller, der repræsenterede AaB. Sidstnævnte scorede faktisk de to afgørende mål, da AaB senest vandt en pokalfinale i 1970 med2-1 over Lyngby.

De fire hædersgæster er alle udpeget af amatørklubbernes formænd.

Log ind