Vigtig sejr mod Island

Med en hårdt tilkæmpet 1-0 sejr lykkedes det Danmark at erobre den vigtige andenplads i VM-kvalifikationen fra nærmeste modstander Island, da netop de to mødtes sent torsdag aften i Reykjavik.

Danmark erobrede med dagens 1-0 sejr den afgørende andenplads, der i teorien stadig KAN give Danmark mulighed for en play off kamp afhængig af egne og de andre gruppers resultater.Foto: www.fodboldbilleder.dk.

Det startede virkelig skidt men endte i dansk sejr, da Danmark sent torsdag mødte Island i en direkte duel om den vigtige andenplads, der kan give adgang til VM-play off.

Danmark SKULLE vinde torsdag for overhovedet at have en teoretisk chance for en VM-billet, men det gik alt andet end Danmarks vej i starten af denne torsdag aften i Reykjavik.
Om det er kampens altafgørende vigtighed eller et stærkt fightende islandsk mandskab, der rystede danskerne, er svært at sige.

Faktum er i hvert fald, at Danmark starter utrolig nervøst og formår slet ikke at få spillet til at hænge sammen. Forsvaret synes slet ikke at kunne få styr på de hurtige og aggressive islandske spillere og kun en meget velspillende Stina Lykke i målet redder Danmark fra at være bagud med 3 eller 4 mål i første halvleg.

Første halvleg slutter dog med tommelfingeren opad, da Johanna Rasmussens hjørnespark rammer Sofie Junge, der rammer indersiden af overlæggeren, men bolden bouncer desværre tilbage i spillet og kort efter lyder pausefløjtet. 0-0 i en halvleg, som de danske piger nok helst vil glemme.

2. halvleg og Island fortsætter det store pres, men hvor den danske målvogter var på overarbejde, fik Danmark også testet den islandske keeper, da først Nanna Christiansen tæt på efterfulgt af Pernille Harder, forsøger sig.

Kort efter er der dog mere held for Pernille Harder – det islandske forsvar får ikke clearet bolden og det udnytter Pernille Harder efter et indlæg fra Theresa Nielsen. Og - stik i mod chancer og spil er det dermed Danmark, der tager føringen 1-0 med en halv time igen.

Og det er som om, at Danmark kommer lidt bedre med og bliver noget mere sikker i deres boldomgang, men islændingene viser stadig stor farlighed i især omstillingerne og bedste danske spiller, Stina Lykke i målet, testes i det danske mål gang på gang.

Med et kvarter igen presser Danmark dog på for at øge føringen – for hvert mål og hvert point tæller i kampen om VM-billetten.

Med fem minutter igen sætter Island da også alt ind i jagten på udligningen – et ikke ufortjent resultat set på Islands overtag i chancer. Men det er de danske spillere og trænerteam, der kan strække armene i vejret juble efter tre minutters ekstratid. Danmark vinder 1-0 i en kamp, hvor Nina Frausing Fra Liverpool FC fik debut, Theresa Nielsen kunne spille sin kamp nr. 75 – men også en kamp, der nok mest vil blive husket for resultatet…

Danmark møder i de to sidste VM-kvalifikationskampe henholdsvis Malta den 13. september kl. 14.15 og Israel en 17. september kl. 18.30. Begge kampe spilles på Vejle Stadion og sendes direkte på TV3 Sport 1. Se hvordan du som enkeltperson eller klub sikrer billetter til kampene.