U19: Dansk storsejr i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster Idrætspark dannede tirsdag aften rammen om en dansk storsejr, da U19 kvindelandsholdet udspillede Irland i den første af to venskabskampe.

På en flot fodboldbane på et velbesøgt stadion i Nykøbing Falster kørte de danske U19 piger Irland over med 4-0. Efter bare 11 minutter bragte Nikoline Sørensen de danske piger på sejrskurs. Et flot gennemspillet angreb sender Tanya Arngrimsen afsted på højrekanten, hvor hun med et godt fladt indlæg finder en fremadstormende Nikoline, som sikkert udplacerer den irske keeper og bringer Danmark foran 1-0.

De danske piger fortsætter med at dominere kampen og midtvejs i første halvleg bliver det også til 2-0, da Sarah Dyrehauge sendes afsted i dybden med en høj bold. Hun vinder duellen mod sin irske oppasser og udbygger den danske føring. En føring som holder indtil pausen.

Til stor jubel for de lokale tilskuere bringer Nykøbingpigen, Rikke Sevecke, danskerne yderligere foran efter bare to minutter af anden halvleg, da hun sparker en returbold fladt ind langs den fjerneste stolpe.

Målfesten fuldendes da Sarah Dyrehauge dementerer 4-0 sejren på et straffespark efter 58 minutter. Forud var Tanya Armgrinsen igen sendt afsted i dybden, hvor den irske back må holde godt fast i Tanyas trøje for at stoppe hende.

Det danske hold vinder dermed fortjent 4-0 og den danske landstræner, Søren Randa-Boldt, var da også rigtig godt tilfreds efter kampen. ,,Det er jo altid dejligt at vinde – men i dag er jeg særligt glad, for måden vi gjorde det på. Vi spiller os frem til nogle gode chancer og modsat tidligere, så udnytter vi dem også i dag. Samtidig så arbejder alle sammen stenhårdt som et hold, så det håber jeg, at vi kan bygge videre på, når vi torsdag igen står overfor irerne.”

Om dette lykkedes kan man se på torsdag kl. 12:00 i Sakskøbing, hvor den anden af de to venskabskampe spilles.