U19: Ærgerligt remis

U19-landsholdet spillede uafgjort 1-1 mod Slovakiet, efter et ærgerligt dansk selvmål i overtiden.

U19 landsholdet var inviteret til Slovakiet for at spille en kamp i forbindelse med åbningen af det slovakiske fodbunds fodboldcenter for pige- og kvindefodbold.

I en chancefattig første halvleg var det det danske hold, som havde bolden mest, og når det blev farligt var det foran det slovakiske mål. Chancerne kom primært gennem den danske højreside og via den danske debutant Büsra Barut, Ballerup-Skovlunde Fodbold.

Halvlegens største chance kom midtvejs i halvlegen netop gennem et angreb fra den danske højre side, men den danske anfører Siv Jørup, IK Skobakken, skød desværre forbi målet fra kanten af feltet og holdene måtte gå til pausen med 0-0.

Det danske hold var klar fra start i anden halvleg og allerede efter et minut kunne Amalie Vangsgaard, Fortuna Hjørring, bringe Danmark i front. Scoringen faldt efter en dyb bold gennem den slovakiske bagkæde, som Amalie sikkert omsatte til en dansk føring.

Det danske hold havde flere chancer til at bringe sig yderligere i front, og da Slovakiet ikke var farlige foran det danske mål, lignede det en sikker dansk sejr.

Tre minutter inde i kampen overtid gav det danske hold imidlertid et unødvendigst hjørnespark til det slovakiske mandskab. Et hjørnespark der blev taget hurtigt, og som skabte så meget forvirring på det danske hold, at kampens sidste aktion blev et dansk selvmål.

Resultatet 1-1 kunne det slovakiske mandskab være mest tilfredse med, og den danske U19 landstræner, Frank Johnsen, udtalte efter kampen:

”Vi spillede en fin kamp, med god brug af de temaer vi har trænet på turen.  Vores opbygnings spil fra bagkæden fungerede fint, og der var en meget stor løbevillighed fra spillerne foran boldholderen. Dette gav os fine muligheder for scoringer, men i denne del af spillet manglede vi skarphed”.

”Vi holdt Slovakiet nede på et minimum af afslutninger, hvilket er en stort cadeau til holdet for en super arbejdsindsats. Desværre havde de det nødvendige held i overtiden, til vores store skuffelse, men vi tror, at spillerne har fået megen værdifuld erfaring med hjem fra kampen, uagtet resultatet.”

55 Nr. 13 Sofie Karsberg-Petersen, OB - Josefine Krum, BSF

46 min 1-0 Amalie Vangsgaard
79 min Gult kort Anna Graversen
90+3 1-1 selvmål