Kenn Hansen i EL-Play off

Kenn Hansen er blevet påsat som dommer i kampen mellem Feyenoord og Zorya i den afgørende Europa League play off-kamp i Rotterdam.


Foto: fodboldbilleder.dk



UEFA har netop påsat dommerne til den afgørende play off runde i Europa League. Det har givet Danmarks højest rangerede dommer, Kenn Hansen, en tur tilHolland, hvor han skal lede opgøret mellem Feyenoord og ukrainske Zorya i Rotterdam den 28. august.

Feyenoord, som både har flere af Hollands VM-spillere og ex-Brøndbyspiller Khalid Boulahrouz i truppen, har hjemmebane på De Kuip, hvor kampen mod Zoryaogså spilles. Her er der til trods for en kapacitet på mere end 51.000 tilskuere ofte fuldt hus, så det kan blive noget af en oplevelse, der venter detdanske dommerteam, som udover Kenn Hansen består af Lars Rix og David Vang Andersen på linjerne og Jakob Kehlet som 4.dommer.

"Jeg er rigtig glad for, at vores indsats i tredje kvalifikationsrunde i Champions League resulterede i en af disse vigtige play off-kampe, som betydermeget for holdene, men selvfølgelig også for vores egne forberedelser til gruppespillet,” siger Kenn Hansen og fortsætter:

"Jeg har set det første opgør mellem holdene sammen med mit team igen og igen, så vi er maksimalt taktisk forberedte til vores returopgør. Blandt andetspillestil og spillertyper er værdifuld forberedelse for os - intet må overraske os, som vi kunne have forudset", udtaler Kenn Hansen på telefon fra UEFA'stopdommerkursus i Schweiz, hvor DBU kunne fortælle ham, at han havde fået kampen.

Han var i Schweiz samlet med de andre europæiske dommere fra de to højeste kategorier for at forberede sig til det kommende Europa League og ChampionsLeague gruppespil. Her bliver dommerne blandt andet instrueret i anvendelsen af markeringssprayen, som efter succesfuld anvendelse under VM, nu bliver endel af UEFA's turnering. Tidligere italienske topdommer Pierluigi Collina og resten af UEFA's dommerstab varetager kurset, som også tester topdommernefysisk og teoretisk for at sikre, at kun de bedst forberedte dømmer de vigtige internationale kampe.

Og Kenn Hansen kan hurtigt få brug for fysisk overskud, da returopgøret kan ende i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence:

"Play offs er altid utrolig svære, fordi holdene med en samlet sejr kan kvalificere sig til det meget vigtige gruppespil, og dommernes indsats skal væretilsvarende kvalificeret. Med potentielt 120 minutters spilletid plus en nervepirrende straffesparkskonkurrence er der ikke plads til at løbe tør forkræfter i mit team - hverken fysisk eller mentalt," siger Kenn Hansen.

Log ind