U19: Farvel til EM-drømmen

U19 landsholdet skulle bruge en sejr, da de mandag eftermiddag stod overfor Finland i EM-kvalifikationen. På trods af klart overtag i spil og chancer, så måtte danskerne nøjes med 2-2, da de finske piger med få minutter igen udlignede Danmarks føring. Danskerne må nu vinke farvel til drømmen om en plads ved sommerens EM-slutrunde.

Maja Kildemoes i aktion mod Finland. Foto: Kalevi Hämäläinen.

Efter et smalt 1-0 nederlag mod England i lørdags var opskriften klar for de danske U19 piger, da de her til eftermiddag løb på banen på Töölö Stadium in Helsinki. De skulle ud og score mål for kun en sejr over Finland, kunne holde drømmen om en plads ved sommerens EM i live.

Det budskab havde de danske piger forstået og satte fra kampens start hårdt pres på finnerne og kom i flere omgange til gode indlæg, desværre uden at bolden fik passeret mållinjen. Det gjorde bolden desværre i den danske ende efter 16 minutter, da finske Julia Tunturi stik mod spil og chancer tog chancen udefra og med et godt spark bragte Finland foran 1-0.

På trods af flere meget store danske chancer, så forblev stillingen 1-0 ved pausen. Det der ikke lykkedes i første halvleg lykkedes til gengæld i anden halvleg. Der skulle blot gå syv minutter efter pausen før danskerne fik bragt balance i regnskabet. Stine Larsen header et indlæg på overliggeren, men Frederikke Thøgersen er hurtig over reposten og header Danmark på 1-1.

De danske piger pressede hårdt på og blot tre minutter senere bringer Sarah Dyrehauge danskerne på vinderkurs, da hun sætter foden på et indlæg.

Kampens næste 25 minutter styrer danskerne fuldstændigt og kommer frem til rigtig mange store chancer. Danskerne formår desværre ikke at få lukket kampen og så slukker finnerne de danske EM-drømme, da de med få minutter igen får scoret til slutresultatet 2-2.

De danske piger må derfor erkende, at det ikke bliver til dansk deltagelse ved EM i år. Det var da også en skuffet dansk landstræner. ”Vi spiller rigtig god fodbold i store perioder af kampen, så det ærgre mig helt vildt, at vi ikke formår at lukke kampen med en scoring eller to mere”, sagde Søren-Randa-Boldt efter kampen.

Det danske hold får dog chance for at slutte kvalifikationsrunden af med en sejr, når de på torsdag kl. 10.00 dansk tid møder Serbien. Den kamp kan følges som live-update på Facebook på Kvindernes Fodboldlandshold.