U16: Nederlag efter en dramatisk kamp

Schweiz var i dagens U16-pigelandskamp en for stor mundfuld, og de danske piger måtte se sig slået 3-0 ved den første kamp i udviklingsturneringen i England

Den danske start 11'er mod Schweiz. Foto: Helene Pedersen, DBU

Det danske U16-pigelandshold deltager i dagene 6.-11. april i UEFA’s nyeste turneringsform - UEFA Development Tournament. En turnering som giver helt unge spillere muligheden for at vise sig frem på højeste niveau inden det går løs i de officielle UEFA turneringer som U17-landsholdsspiller.

Holdet er indlogeret på det imponerende fodboldcenter i England St. Georges Park, hvor også alle tre kampe bliver spillet.

Turneringens første modstander var Schweiz, og det stod hurtigt klart, at de danske piger kom under et anderledes pres, end de er vant til fra den danske U18DM-række.

20 minutter inde i 1. halvleg var stillingen 2-0 til Schweiz. Først kikser opdækningen efter et hjørnespark, og derefter koster en tilbagelægning dyrt.

Det danske hold var dog ikke sådan at slå ud og forsøgte hele tiden at spille bolden op af banen. Kort inden pausen lykkedes det også Freja Klitgaard at score, men dommeren vinkede korrekt for offside.

2. halvleg blev en dramatisk affære. De rød-hvide piger startede som lyn og torden og pressede Schweiz i bund i 20 minutter med et flot presspil over hele banen. Flere chancer opstod, og det havde ikke været ufortjent med en dansk scoring i denne periode. I stedet får Schweiz hjørnespark efter 62. minutter og igen kikser opdækningen, og stillingen 3-0 var en kendsgerning.

Kampen fik tilmed en dramatisk afslutning, da de danske piger presser på til det sidste for en scoring. Schweiz slår kontra, og keeper Katrine Svane nedlægger den schweiziske angriber og får direkte rødt kort.

”Pigerne fik i dag en brugbar oplevelse på krop og sjæl, om hvad det vil sige at være med på højeste niveau. Her bliver fejlene bare straffet prompte – men det er jo de lærepenge, der skal betales i gang imellem. Men netop derfor er denne turnering perfekt,” vurderede den danske U16-træner Anders Damgaard efter kampen – også selvom han ikke mente resultatet var retvisende.

”Jeg synes resultatet lyver i dag, idet vi i perioder – især i 2 halvleg – spiller noget fremragende pasningsfodbold, hvor vi formår at gøre schweizerne til statister. Vi mangler til tider skarpheden på sidste tredjedel – her skal du altså score, når du får chancerne. Vi må op på hesten igen, og de erfaringer vi fik til fulde i dag, skal gå ud over englænderne på tirsdag” siger U17-landstræneren med henvisning til den næste kamp i development turneringen, hvor Danmark tirsdag klokken 20.00 dansk tid møder værtsnationen England.