U16: 1-1 i hektisk kamp mod England

Med et forrygende mål sikrede Ditte Høgsted U16-pigelandsholdet uafgjort mod de engelske værter i den anden kamp i UEFA’s Development turnering.

UEFA Development turneringen i England har givet debut til fem spillere. Fra venstre mod højre Sofie Henriksen, Caroline Egsvang, Christina Lauridsen, Ida Toft og Matilde Lundorf. Foto: Helene Pedersen

Tirsdag aften stod det danske U16-pigelandshold overfor de engelske værter i den anden kamp i UEFA’s Development turnering, som blev spillet på det imponerede anlæg St. Georges Park i England.

Pigerne havde et par dage forinden lidt et sviende 3-0 nederlag til Schweiz i en kamp, hvor resultatet dog løj en smule i forhold til spil og chancer.

Der var derfor lagt op til lidt af en ”mandefight” i et forsøg på at spille sig ind i turneringen.

Og de fremmødte tilskuere fik ikke bare fight, men også en spændende kamp i højt tempo at se.

De danske piger startede kampen klart bedst og havde bolden det meste af tiden de første 15 minutter. Derfor var det ekstra ærgerligt, da England på deres første chance bringer sig foran 1-0 på et langskud, hvor det danske forsvar ikke får skubbet frem, og den engelske angriber kunne derfor sende en høj bold ind bag Caroline Egsvang i målet.

Det danske hold forsatte dog det gode spil, og efter 29 minutter tager Ditte Høgsted sagen i egen hånd. Uden at blive presset kører hun en halv banelængde med bolden og afslutter selv udenfor feltet, og bolden sejler ind bag den engelske målmand til en fortjent udligning.

Efter pausen steg intensiteten yderligere, og kampen blev mere præget af fysisk hårdt spil end det polerede opspil. Spillet foregik primært mellem felterne, og de store chancer udeblev i begge ender. I en enkelt situation var de danske piger dog heldige, da englænderne rammer stolpen efter klumpspil i det danske felt.

”Vi leverer en flot landskamp på et højt niveau med høj intensitet i alle dueller, hvor pigerne virkelig måtte yde maksimal indsats for at være med i denne spændende landskamp lige fra start til slut mod et godt engelsk hold,” udtaler U17-landstræner Anders Damgaard efter kampen.

”Umiddelbart er det svært at fremhæve nogle over holdet i dag, men alligevel fortjener Laura Frank, Team Viborg og specielt unge Mathilde Lundorf, Skovbakken store roser. Sidstnævnte fik sin debut som årgang 99”, afslutter Anders Damgaard.

Den sidste kamp i UEFA Development turneringen spilles på fredag kl. 12.00 dansk tid, hvor modstanderen er Polen.