MENU

Silkeborg IF tilbage som A-licensklub

Onsdag blev i alt 35 ungdomslicenser tildelt på drengesiden. Silkeborg IF ny A-licensklub, mens FC Fredericia, FC Skanderborg og Nykøbing FC er nye T-licensklubber.

Dansk klubtalentudvikling er inde i en rigtig positiv udvikling. 

Derfor var det bestemt heller ikke nogen nem opgave for DBU’s Herreeliteungdomsgruppe, der netop har uddelt de eftertragtede A, B og T-licenser på herresiden for sæsonen 2014/2015 – en form for certificering af klubberne talentudviklingsmiljøer, der bygger på vurdering af både kvalitet og kvantitet i klubbens talentudvikling, herunder administrative licenskrav og vurdering af det sportslige niveau. 

”Vi oplever, at der er mange klubber, som hele tiden forbedrer og videreudvikler deres talentudviklingsmiljø – og det er en rigtig positiv udvikling for dansk fodbold. Vi oplever også, at forskellen mellem de bedste og de næstbedste – også inden for A-licensklubberne – bliver større, ” siger Christian Kofoed, der er næstformand i DBU’s Herreeliteungdomsgruppe. Gruppens formand Teddy Pedersen var således inhabil i beslutningen om A-licens, og deltog derfor ikke på dette licenspunkt.

Blandt dem, der bliver belønnet for det hårde arbejde, er Silkeborg IF, der fra næste sæson er tilbage i A-licens rækken efter en status som B-licens klub i indeværende sæson. Og det er især klubbens målrettede arbejde på at løfte det sportslige niveau for blandt andet klubbens ældste årgange samt arbejdet med at skabe optimale rammer for talentudviklingen både organisatorisk og ressourcemæssigt, der nu får midtjyderne tilbage i øverste licensrække.

Følgende 12 klubber har modtaget A-licens for den kommende sæson: AGF, Brøndby IF, Esbjerg fB, FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Lyngby BK, OB, Randers Freja, Silkeborg IF, Vejle BK og AaB.


HB Køge og SønderjyskE mister A-licens

Dermed må HB Køge og SønderjyskE vinke farvel til sin status som A-licensklub og vil i den kommende sæson have status som B-licensklub. 

”Vi kunne i år kun uddele højst 12 A-licenser, så vi vidste godt, at vi måtte skuffe nogle klubber. Selv om både HB Køge og Sønderjyske gør et rigtig godt stykke arbejde med talentudvikling, så er det Herreeliteungdomsgruppens vurdering, at de andre A-licens klubbers talentudviklingsmiljøer er endnu bedre, og leverer flere talenter til dansk fodbold,” forklarer Christian Kofoed.

Med tilgangen af HB Køge og Sønderjyske er der i alt tildelt 11 B-licenser til følgende klubber: AB, AC Horsens, B93, FC Roskilde, FK Viborg, HB Køge, Hvidovre IF, Næsby BK, Næstved IF, SønderjyskE og Thisted FC.


Flere wildcards til klubberne

DBU’s Herreeliteungdomsgruppe har med henblik på at sikre en større fleksibilitet i licenssystemet fremover øget antallet af sportslige wildcards. Der kan fremover dermed tildeles op til fire sportslige wildcard til U17 Ligaen/U19 Ligaen til klubber, hvor gruppen vurderer, at klubberne har potentiale til senere at opnå A-licens, samt op til fire wildcards til U17 Divisionen/U19-Divisionen for de klubber, hvor gruppen vurderer, at klubberne har et potentiale til senere at opnå B-licens.

”Samtidigt med begrænsningerne i antallet af især A-licens klubber, har der være mulighed for at uddele flere wildcards til klubber, som står for en god talentudvikling og hvor de skal have muligheden for at prøve kræfter på et højere niveau. Det gør det også muligt for bedre at vurdere klubbernes potentiale i forhold til et højere licensniveau i de kommende år,” slutter Christian Kofoed.

Det er kommet både HB Køge og AC Horsens til gode, da de begge er at finde i U17 Ligaen til næsten år, selvom de begge er tildelt en B-licens.

Slagelse B&I/FC Vestsjælland blev desuden tildelt et wildcard til U19 Divisionen, mens FC Sønderborg og Svendborg begge har fået tildelt et wildcard til U17 Divisionen.


Tre nye klubber får T-licens

FC Fredericia, FC Skanderborg og Nykøbing FC er nye licensklubber med T-licens, mens Greve ikke længere er licensklub – det samme gælder Vanløse, der har valgt ikke at søge licens for den kommende sæson.

T-licens gives som en blåstempling af udviklingsmiljøet for U13 til U15-årgangene. I den kommende sæson vil der  være 12 T-licensklubber: AB Tårnby, BSV, FC Fredericia, FC Skanderborg, FC Sønderborg, Hellerup IK, Hjørring IF, Holstebro BK, Holbæk B&I/Nordvest FC, Nykøbing FC, Slagelse B&I/FC Vestsjælland, Svendborg fB.

I alt 35 klubber modtog ungdomslicens i 2014/2015-sæsonen, mens der blev uddelt fem wildcards. Fem klubber modtog afslag på licens.

Klubberne har mulighed for at appellere DBU’s herreeliteungdomsgruppes beslutning til Licensappeludvalget inden den 8. maj kl. 12.

Se listen over licensklubber for sæsonen 2014/2015 her samt rækkeinddelingen her

Log ind