Remis i Schweiz

De danske fodboldkvinder måtte nøjes med 1-1 mod Schweiz efter en intens kampe, hvor målene blev scoret på straffespark.

Den danske målscorer, Line Røddik. Foto: fodboldbilleder.dk

Danskerne startede fint. Schweizerne stod højt på banen, men det gav ikke de store udfordringer for Danmark, som havde overtaget de første 15 minutter. Denførste chance kom til Mariann Gajhede, som opsnapper bolden efter et fejlet udspark fra den schweiziske målmand, men desværre rammer hun ikke mål.

Schweizerne kom mere ind i kampen og begyndte at dominere. Efter 19 minutter rammer de stolpen, men heldigvis går den ud.

Kampen bølgede lidt frem og tilbage med højt tempo, flot spil og store chancer. En af de største kom efter 27 minutters spil, hvor Danmark kommer i en tremod to situation, hvor det først er Katrine Vejes skud, som bliver blokeret og derefter Karoline Smidt Nielsen, som rammer stolpen.

2. halvleg var bare fem mintutter gammel da Danmark får tilkendt straffespark begået mod Karoline Smidt Nielsen.

Line Røddik sparker, men den schweiziske målmand redder. Alligevel får Røddik fat på reposten og bringer Danmark i front 1-0, hvilket også var det førstemål, som det schweiziske hold har indkasseret i VM-kvalifikationen, hvor de indtil nu har haft en målscore på 28-0 efter fem kampe.

Føringen holdt dog ikke længe. Efter 64 minutter er det Schweiz, der får tilkendt et straffespark, efter målmand Stina Lykke fælder en schweizer i feltet.Dickenmann scorer og reducerer til 1-1.

2. halvleg var meget lige. Ikke nær så intens som første, men alligevel meget nervepirrende eftersom schweizerne fik arbejdet sig mere og mere ind ikampen.

Efter 72 minutter foretog landstræner Nils Nielsen en udskiftning. Ud går Sanne Troelsgaard og ind kom Nanna Johansen, som dermed gjorde comeback på detdanske A-landshold efter godt syv års pause.

Det blev dog ikke til mere for fodboldkvinderne, som måtte nøjes med 1-1 og et point. Dermed ligger Danmark fortsat nummer fire i VM-kvalifikationspuljen med fem point. Næste kampe er mod Serbien den 8. maj på hjemmebane i Vejle.