Klar til revanche mod Schweiz

Kvindelandsholdet spiller i morgen, torsdag, en vigtig kamp i VM-kvalifikationen mod Schweiz, og de danske fodboldkvinder er klar til revanche efter de i det første opgør tabte 1-0.

Når de danske fodboldkvinder i morgen går på banen til VM-kvalifikationskampen mod Schweiz, er der med fuld fokus på at få revancheret det nederlag på 1-0,som danskerne indkasserede på hjemmebane tilbage i oktober.

Kampen mod Schweiz skal vindes, hvis Danmark fortsat vil være med i striden om førstepladsen i puljen og den direkte kvalifikation til VM i Canada i 2015,og med gode forberedelser, først i Algarve og efterfølgende under denne samling, er basen lagt:

”Vi skal bare vinde den kamp og vise, vi er det bedste hold, ligesom vi var sidst. Her fik vi desværre ikke fik scoret, men vi var bedst set over hele kampen, så det er revanchetid,” siger Sofie Junge Pedersen, som til kampen mod Schweiz kan få 25-kampsjubilæum:

”Forberedelserne har været gode. Det er jo ikke så lang tid siden, vi var samlet sidst i Algarve, hvor vi havde fire meget lærerige kampe, og nu har vihaft nogle gode træninger hernede, så det har været optimalt,” tilføjer hun.

Schweiz ligger på førstepladsen i VM-kvalifikationspuljen med 15 point og en målscore på 28-0, mens Danmark ligger på fjerdepladsen med fire point – dogmed to kamp mindre end Schweiz.

”Der er ingen tvivl om, at Schweiz har momentum, og de har gjort det rigtig godt og har scoret rigtig mange mål og har ikke lukket et eneste ind endnu, men vi har måske hentet noget rigtig brugbar selvtillid i Algarve, hvor vores unge spillere fik vist, noget vi ikke har set før, og det vil vi prøve at udnytte. Vi har nogle spillere, som kan gøre en forskel fremme på banen, og det kan gøre, det kan blive svært at håndtere for Schweiz, for deres styrke ligger primært fremme på banen,” siger landstræner Nils Nielsen.

For udover Sofie Junge Pedersen, som kan få 25-kampsjubilæum, kan kampen mod Schweiz også gå hen og blive lidt speciel for både Nanna Johansen og LunaGewitz. Nanna kan nemlig gøre comeback på kvindelandsholdet efter syv års fravær, mens Luna Gewitz kan få sin A-landsholdsdebut. Se interview med Nanna og Luna om kampen.

Du kan følge kvindernes kamp om revanche mod Schweiz direkte på det schweiziske fodboldforbunds hjemmeside, som livestreamer kampen i morgen fra kl. 19.00. 

Kampen bliver også liveopdateret på kvindelandsholdets Facebookside

Log ind