TEMA: Tilpassede træningsøvelser

2016_bolde 812x568.jpg

Herunder er eksempler på, hvordan man kan tage kendte simple formelle øvelser og skubbe dem lidt over mod højre/gøre dem mere relevante ved at benytte nogle af de nævnte overvejelser. Der er ligeledes vist et par spil, som du med aktivitetsbolden kan designe og justere til at øve forskellige emner.

 

Aktivitetsbolden

Aktivitetsbolden er et glimrende redskab til at designe og justere spiløvelser og kan bruges til forberedelse af træning og justering under træning. Se den herunder:

Aktivitetsbold Tilpassede Træningsøvelser

 

ØVELSE: Pasningsfirkanter

Pasninger og førsteberøringer rundt i firkanten afhænger af situationen/modstandere/bolde fra de andre firkanter. Kan varieres med aflæg, bande, ændret form på firkanten osv.

Pasningsfirkant

 

ØVELSE: Støttepasninger

Spil til fjerneste spiller, læg af og spil ud. Den der spillede ind, bliver den nye fjerneste spiller. 3 hold i gang på samme tid. Afstand, fart og pasninger afhænger af de andre holds placeringer og bolde. Kan også laves med tilspilsvendinger/førsteberøringer (med kun 1 spiller i midten).

Stoettepasninger

 

ØVELSE: Tempodriblinger og boldkontrol

BLÅ fanger sætter øvelsen i gang, skal ned og runde stregen og skal indhente boldholder inden målet.

Tempodriblinger

 

ØVELSE: Spilbarhed

2v2 med 2 offensive bander. Spillerne må ikke krydse midten til den anden side. Forsvarende hold må ikke være i scoringszonen. Animerer til at finde pladsen, skabe rum, tilbyde sig, vende spillet, kvalitet i berøringer og pasninger.

Spilbarhed

 

ØVELSE: Boldkontrol og kamp

En given keglebane gennemføres og bolden spilles ned til makker som så må begynde (ved fejl startes forfra).

Når gennemført, løbes ind på banen hvor bold serves fra træner og der scores i de to små mål. Alt efter holdenes hurtighed/dygtighed bliver kampene spillet i overtal/ligetal/undertal og til sidst 4v4.

Boldkontrol