DBU mener

Jepser Møller på talerstolen, tæt på Jesper Møller, Bestyrelsesformand i DBU. Foto: fodboldbilleder.dk

 

  • DBU er ikke enige i beslutningen om at placere VM 2022 i Qatar. Vi har ikke stemt for den,  og vi mener, at den er dybt kontroversiel.

  • Amnesty International og Fagbevægelsen anbefaler ligeledes kritisk dialog som værktøj, hvis vi skal skabe varige forandringer og forbedringer i Qatar. Derfor truer DBU sammen med de nordiske fodboldforbund ikke med at blive væk. Vi møder i stedet op og tager debatten åbent med Qatar og FIFA igen og igen. Og vi gør det med fælles nordiske værdier og én fælles stemme. Kun på den måde får vi reelle forandringer i Qatar og skabt bedre forhold for blandt andre migrantarbejderne.

  • DBU mener, at kritisk dialog med arrangørerne og politisk tilstedeværelse i Qatar lægger et nødvendigt pres og skruer tempoet op for den positive udvikling for både menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder i Qatar frem mod VM i 2022. Derfor vil DBU for nuværende heller ikke boykotte VM i Qatar i 2022.

  • DBU vil igennem kritisk dialog og tilstedeværelse i Qatar tage et aktivt medansvar for at skabe bedre forhold for migrantarbejdere, der arbejder med afviklingen af VM i Qatar.

  • Det er et faktum, at VM i Qatar bliver afviklet. Men i tiden frem mod VM arbejder vi aktivt for, at FIFA’s 211 medlemslande gør deres yderste for at lægge maksimalt pres på Qatar. Det budskab har vi længe rejst i FIFA, og det bliver vi ved med.   

  • Så længe der ikke er statslig boykot, vil vi som fodboldorganisation ikke boykotte en slutrunde. Hvis et flertal i Folketinget mener, at boykot er det rigtige, lytter vi naturligvis til det. DBU’s holdning til VM-slutrunden i Qatar er løbende præsenteret for Folketingets kulturudvalg, senest i foråret 2022, for gentagne kulturministre, ordførere mv.