Projekteksempel: Fodbold for Hjertet

'Fodbold for Hjertet' er motionsfodbold med dokumenteret effekt på sundheden for danskere med hjerte-kar-sygdomme, diabetes og andre livsstilssygdomme. 

Fodbold For Hjertet  

Tal fra Hjerteforeningen viser, at hjerte-kar-sygdomme er den 2. hyppigste dødsårsag i Danmark. Over halvdelen af borgere over 55 år rammes af en hjerte-kar-sygdom og op imod en halv mio. danskere lever med disse sygdomme. Der er solidt evidens for, at fysisk aktivitet forlænger livet, gør risikoen for hjerte-kar-sygdomme mindre og har en betydelig forebyggende effekt.   

DBU, Syddansk Universitet (SDU), Hjerteforeningen vil i samarbejde med få udvalgte kommuner etablere et blivende træningstilbud, som kan understøtte den kommunale rehabilitering og øge fastholdelse af fysisk aktivitet. Projektet skal sikre, at borgerne får tilbud om et skræddersyet motionstilbud i deres lokale fodboldklub. Trygfonden er medfinansierende på projektet.  

 

Målgruppe 

  1. Hjerte-kar-patienter, som i forlængelse af udskrivning fra hospitalet og det efterfølgende forløb i kommunen vurderes at kunne få gavn af tilbuddet.   
  2. Hjerte-kar-patienter, som ikke tager imod kommunale tilbud om rehabilitering, men som senere fx hos egen læge vurderes at kunne få gavn af tilbuddet.   
  3. Personer i risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme (forhøjet blodtryk, overvægt med videre).   

 

Læs mere om Fodbold for Hjertet her
Se hvordan John Hansen spiller 'Fodbold for Hjertet' her