Projekteksempel: Get2 Fodboldskoler

DBU har i samarbejde med DIF get2sport siden 2011 afviklet særlige fodboldskoler i udsatte boligområder for at støtte de lokale fodboldklubber og give flere børn mulighed for at prøve det populære sommerferietilbud. 

 

DBU’s populære fodboldskoler giver årligt flere tusinde børn en fantastisk uge med masser af fodbold og fællesskab. Af økonomiske årsager er det dog ikke alle børn i Danmark, der har mulighed for at deltage på en fodboldskole. Derfor afvikler DBU særlige fodboldskoler – de såkaldte DBU Get2 fodboldskoler – for børn, der bor i belastede områder.

Get2 Fodboldskole BK Union 2022 Anderskjærbye

Udover at skabe glæde hos den enkelte deltager, har det nemlig vist sig at, initiativer med forankring i de lokale klubber kan øge idrætsdeltagelsen.  Samtidig bliver flere nydanskere integreret i foreningslivet som trænere for deres børn eller som frivillige ledere i den lokale idrætsforening. Derudover har evalueringerne vist, at vanskeligt stillede børn og unge gennem foreningsidrætten bliver gladere for at gå i skole, klarer sig bedre og får udbygget deres sociale netværk.

Eksempelvis var Nisa og Mirac på Get2 fodboldskole i Ishøj