Viden




I 2020 bliver der for første gang nogensinde sat tal på mangfoldigheden i en dansk idrætsgren og diversitetskortlægningen i dansk fodbold omhandler alt fra klubliv til køn, etnicitet og seksualitet.
I 2025 offentliggøres der igen en diversitetskortlægning og undersøgelsen belyser denne gang diversiteten ud fra køn, seksualitet, etnicitet og for første gang funktionsnedsættelser og helbredsproblemer.
Knap 11.000 respondenter har svaret på en lang række spørgsmål om mangfoldighed og inklusion og tæller alt fra spillere, trænere, dommere og politisk valgte.
Den nye undersøgelse viser både fremskridt og fortsatte udfordringer.
Undersøgelsens hovedresultater fra 2025
- Klubmiljø
90 % føler sig godt behandlet i deres klub, og 86 % oplever at der er plads til alle. - Køn
18 procent af trænerne i dansk fodbold er kvinder, og andelen i DBU’s politiske udvalg er steget fra 16 til 20 procent.
Dog oplever 71 procent af kvinderne fortsat, at det er lettere at være mand. - Seksualitet
Færre oplever diskriminerende sprog i relation til seksualitet. Tallet er faldet fra 22 procent til 15 procent. Blandt respondenter, der angives at være homoseksuelle, er tallet 40 procent. - Etnicitet
Andelen af fodboldspillere med indvandrerbaggrund er steget fra 10 til 11 procent.
Blandt børn under 15 år er stigningen særlig markant, hvor pigerne er gået fra 2 procent til 9 procent og drengene fra 5 procent til 13 procent, mens andelen af dommere er steget fra 8 til 16 procent. - Funktionsnedsættelser
16 procent rapporterer, at de har en form for funktionsnedsættelse eller helbredsproblem. 6 procent hører diskriminerende sprog relateret til det.