Årets Kvindelige Talent 2022

Sofie Bredgaard er Årets Kvindelige Talent 2022

SOFIE BREDGAARD ER ÅRETS KVINDELIGE TALENT

Den unge offensivspiller blev overrasket af holdkammeraterne, da det stod klart, at kollegaerne havde kåret hende til den mest lysende stjerne på den danske fodboldhimmel.

21-årige Sofie Bredgaard var tom for ord, da værelseskammerat Kathrine Kühl præsenterede hende for pokalen. Indgraveringen ”Årets Kvindelige Talent 2022” pryder det mørke stål, og vil for altid være en reminder på det fantastiske år, den unge angriber har haft.

Se Sofie Bredgaard blive overrasket med prisen lige her.

”Jeg havde sgu ikke lige set den komme”, siger Sofie Bredgaard. Men det er svært at forstå, når man kigger tilbage på de sidste 12 måneder.

FC Rosengård-spilleren skiftede fra rivalerne Linköpings FC i april 2022 og har siden da etableret sig som en profil i den svenske klub, som hun i efteråret vandt mesterskabet med. I april debuterede hun også på Danmarks landshold i en EM-kvalifikationskamp – og blot to måneder senere var hun med i den trup, der skulle høste gevinsten af en fejlfri kvalifikation ved EM i England.

”Det var et begivenhedsrigt år, hvor der skete virkelig meget, og der er mange unge, gode spillere, så det betyder virkelig meget,” siger Sofie Bredgaard, og kigger med det samme fremad mod nye højder i 2023, hvor VM venter lige om hjørnet.

”Der er mange ting, jeg gerne vil opnå – og det her er kun starten på det. Jeg tror, næste halvår bliver sindssygt vigtigt for at se, om jeg kan bibeholde niveauet fra 2022,” siger Sofie Bredgaard.

Årets Kvindelige Talent får muligheden for at komme i aktion igen på dansk jord, når Kvindelandsholdet møder Japan i en testkamp på Odense Stadion 11. april. Du kan købe billetter på billet.dbu.dk.

Det er spillerne, dem der ved, hvad det kræver at nå toppen, som afgør, hvem der løber med hæderen. Det er dét, der gør prisen ekstraordinær. Prisen uddeles i et samarbejde mellem DBU og Spillerforeningen
Den prestigefyldte titel uddeles én gang om året til den mest lovende, danske spiller i den danske liga eller udlandet, som er under 22 år på afstemningstidspunktet. Valget foretages af fodboldspillere i den hjemlige Danmarksturnering og de danske udenlandsprofessionelle. Det er ikke muligt at stemme på en spiller fra sin egen klub.

 

ÅR SPILLER  
2021 Kathrine Kühl  
2020 Lene Christensen  
2019 Emma Snerle  
2018 Karen Holmgaard  
2017 Signe Bruun  
2016 Nicoline Sørensen  
2015 Stine Larsen  
2014 Frederikke Skjødt Thøgersen  
2013 Stine Ballisager Pedersen  
2012 Luna Gewitz  
2011 Julie T. Jensen  
2010 Pernille Harder, IK Skovbakken  
2009 Line Sigvardsen Jensen  
2008 Mia Kjærsgaard- Andersen  
2007 Katrine Veje, OB  
2006 Nanna Christiansen, BK Skjold