1961-1980

1961
DBU's generalsekretær Erik Hyldstrup skaber talentturneringen. Dansk Tipstjeneste er i bekneb for kampe i juni og juli og Erik Hyldstrup får - inspireret af en norsk plan om en turnering for unge spillere - den idé, at DBU selv kan lave en turnering til gavn for Tipstjenesten og dermed dansk idræt. Det besluttes, at den skal være for spillere i alderen fra 17 til 20 år, hvilket vil sige 2. års ynglinge samt 1. og 2. års seniorer. Klubberne kan tilmelde sig enkeltvis eller i form af kombinerede hold. Turneringen bliver prompte en succes, og i den første finale, der sendes direkte i fjernsynet, vinder Hvidovre IF 4-2 over Fynske Landklubber.
 
1964
Danmark kvalificerer sig til Nations Cup-slutrunden i Spanien, men taber 3-0 til Sovjet i semifinalerne og 3-1 til Ungarn efter forlænget spilletid i kampen om 3. pladsen. Spanien besejrer Sovjet i finalen.
 
DBU runder de 75 år den 18. maj og markerer jubilæet med blandt andet en kamp i Idrætsparken to dage senere, hvor et udvalgt hold fra Europa vinder 4-2 over et udvalgt hold fra Norden i overværelse af 30.000 tilskuere.
 
Den 5. september spiller Danmark sin første junior-landskamp, som man vinder 3-1 over Sverige på Tårnby Stadion.
 
1965
Ole Madsen scorer med hælen i 2-1 sejren over Sverige i Idrætsparken den 20. juni.

I VM-matchen mod Wales i Wrexham den 1. december stiller Danmark for første gang med et landshold uden spillere fra én eneste københavnsk klub.
 
1967
Danske klubber deltager for første gang i Toto Cup-turneringen.
 
Erik Dyreborg laver alle fem mål i den danske 5-0 sejr over Norge på Ullevaal Stadion i Oslo den 24. september
 
1969
Landskampen mod Sverige i Idrætsparken den 25. juni er bemærkelsesværdig i én henseende. For første gang i DBUs historie bliver en landsholdspiller udskiftet i kampen uden at være skadet. Jan Andersen fra B1903 kommer ind i stedet for Ole Sørensen fra KB.
 
1970
Det danske dame-landshold vinder det uofficielle verdensmesterskab ved i finalen i Torino at besejre Italien 2-0.
 
1971
Der skrives historie i dansk fodbold den 12. maj. Den dag benytter DBU for første gang udlandsprofessionelle på landsholdet, som alligevel taber 5-0 til Portugal i Oporto.
 
Susanne Augustesen, den 15-årige skoleelev fra Holbæk, laver alle tre mål, da Danmark i overværelse af 110.000 tilskuere på Estadio Azteca i Mexico City vinder 3-0 over Mexico i finalen om det uofficielle verdensmesterskab for damer.
 
1972
Damefodbold optages under DBU
 
1974
Danmark spiller den 27. juli sin første dame-landskamp i DBUs regi. I turneringen om det nordiske mesterskab bliver det til en 1-0 sejr over Sverige i Markusböl, Finland på mål af Ann Andreasen.
 
1977
Allan Simonsen, som Borussia Mönchengladbach hentede i Vejle Boldklub i december 1972, vælges som Årets Spiller i Europa.
 
På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i DBU den 29. oktober i Idrættens Hus i Brøndby siger 95 af de 111 delegerede ja til forslaget om indførelse af betalt fodbold i DBUs regi. Denne vedtagelse er dog ikke gyldig, eftersom lovændringer kun kan gennemføres på et ordinært repræsentantskabsmøde. Men tendensen er klar.
 
1978
Dansk Idræts-Fodbunds repræsentantskab vedtager den 12. februar med overvældende majoritet - 149 stemmer ja, 0 stemmer nej og 6 undlader at stemme - at specialforbundene er berettiget til at forestå idræt for professionelle såfremt vedkommendes internationale organisation tillader dette. 
 
På DBUs repræsentantskabsmøde den 25. februar i Idrættens Hus i Vejle bliver DBU det første special-forbund, der åbner for fri betaling af medlemmerne. 100 stemmer ja, 10 stemmer nej og 1 undlader at stemme. Dagen efter den historiske beslutning mødes de to 3. divisionsklubber Herning og HIK i en træningskamp med 12.000 på kant. Herning vinder, men da udgifterne på arrangementet er betalt, er der kun 260 kroner tilbage til hver af de 14 sejrende Herning spillere.
 
39 klubber i Danmarksturneringen benytter sig af retten til at ansætte spillere på kontrakt. I alt ansættes 530 spillere.
 
DBU beslutter, at spillerne på landsholdet skal honoreres med op til 7.000 kroner afhængig af resultatet og forudsat at spilleren er på kontrakt. En amatør må fortsat kun modtage højst 800 kr.
 
1979
Sepp Piontek tiltræder den 1. juli som cheftræner for landsholdet.
 
I finalen om det uofficielle europæiske mesterskab for damer vinder Danmark 2-0 over Italien på Stadio San Paolo i Napoli i overværelse af 15.000 tilskuere.