MENU

Ny struktur for DBU’s komiteer og udvalg vedtaget

DBU’s Repræsentantskab har vedtaget ny struktur for DBU’s komiteer og udvalg. Fremover får DBU fire komiteer med fokus på elite, bredde, landshold og good governance

Ny struktur for DBU’s komiteer og udvalg vedtaget
DBU's nye politiske struktur

AF: DBU Kommunikation//

DBU's nye politiske struktur


De senere år har DBU’s bestyrelse og Repræsentantskab gennemført store politiske reformer med blandt andet reduktion af DBU’s bestyrelse fra 16 til syv medlemmer og etablering af Fodboldens Kongres, der blev afholdt for første gang i denne weekend. 

Som forlængelse af den nye, mindre bestyrelse vedtog DBU’s Repræsentantskab en ny struktur for komiteer og udvalg. Forud er gået et grundigt strukturarbejde, hvor de nuværende udvalg og faggrupper er blevet involveret. 

Den nye struktur består af fire komiteer med fokus på henholdsvis elite, bredde, landshold og good governance. Målsætningen med den nye struktur er at lave en struktur, som afspejler de mange opgaver og projekter i dansk fodbold og ikke mindst sikre bedre forankring af de danske fodboldlandshold i dansk fodbolds politiske struktur, fortalte Benny Olsen, formand for DBU’s politiske kommission og den arbejdsgruppe, der har arbejdet med den nye struktur.

”Når DBU’s bestyrelse reformeres og går fra 16 til 7 medlemmer, må den politiske struktur også reformeres. Vi har skabt en enklere og mere tidssvarende struktur for dansk fodbold,” sagde han ved præsentationen. 

DBU’s formand, Jesper Møller, glæder sig over beslutningen.

”Det er en stor dag for dansk fodbold. Det er kulminationen på et stykke arbejde, der har været lang tid undervejs, men jeg tror på, at vi med denne løsning skaber et stærkt fundament for en ny politisk kultur,” fortæller DBU’s formand Jesper Møller.

Alle nuværende faggrupper og udvalg nedlægges pr. 1. juli 2019, men inden da sættes der d. 1. juni navne på komiteerne. Det vil stadig være muligt for de nye komiteer at nedsætte udvalg under komiteerne efter behov.

 

Log ind