Dolberg scorede to i dansk storsejr over Georgien

Det blev en fin dansk aften i Telia Parken, for på scoringer af Kasper Dolberg, Christian Eriksen, Kasper Dolberg (igen), Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite vandt vi en sikker og fortjent 5-1-sejr over Georgien.

Kasper Dolberg kunne ikke skjule sit smil efter de to scoringer mod Georgien. Foto: fodboldbilleder.dk

Dolberg og Eriksen lynede
Det var et veloplagt dansk landshold, der kom på banen mandag aften, og kampen var ikke mange minutter gammel, før det stod klart – at vi her til aften havde i sinde at hive alle tre point i land.

Den første danske chance tilfaldt Thomas Delaney, men hans glimrende langskud gik et meter forbi, og kort efter var debutanten Robert Skov ved at komme til en chance. Her fik Georgien dog clearet inden det blev farligt.

I det 13. minut fik Danmark et hjørne, det slog Christian Eriksen ind til Simon Kjær der snittede bolden videre og inde foran mål dukker Kasper Dolberg op og bragte Danmark foran 1-0.

Herefter fortsatte vi med at skabe chance, dog ikke de helt store, men vi sværmede godt om det georgiske felt – og det lugtede af en scoring til 2-0. I det 25. minut fik vi så et nyt hjørne, det fik gæsterne clearet – og ikke bare clearet, men de slog kontra, og her kunne Randers FC’s Saba Lobjanidze så udligne til 1-1. Ikke helt fortjent, men det var en flot kontra.

Det varede dog ikke længe, for Danmark atter var i front. Lige omkring den halve time hev den georgiske anfører Kankave den danske anfører Simon Kjær omkuld i feltet, straffe, og det omsatte Christian Eriksen til en 2-1 føring, om end keeper Loria i Georgiens mål var tæt på at redde forsøget.

I den resterende del af de første 45 minutter fortsatte vi vores pres, vi var tæt på et par gange – men da der blev fløjtet til pause, var det med stillingen 2-1 på resultattavlen.

Dansk chanceorgie efter pausen
De første 20 minutter af 2. halvleg forløb på samme måde som store dele af 1. halvleg. Vi angreb, vi pressede, vi skabte en del halve chancer – men vi fik ikke sparket bolden forbi georgiernes keeper.

Men midt i halvlegen begyndte der at ske ting og sager, vores pres blev mere og mere markant, og vi begyndte at skabe den ene rigtig store chance efter den anden.

Det blev Kasper Dolberg der øgede til 3-1. Jens Stryger Larsen slog et indlæg, det blev lidt langt men indskiftede Daniel Wass holdt bolden i spil, han fik headet den ind foran mål hvor Delaney generede keeperen - og så var Dolberg helt fri og kunne banke banker bolden ind.

Små 10 minutter senere blev det 4-1. På et indlæg ind mod feltet sprang Yussuf over bolden, hvilket gav Dolberg muligheden for at komme til skud, og han fik fyret et glimrende skud afsted, Loria reddede men bolden sprang ud til Yussuf Poulsen, der forholdsvis nemt kunne øge til 4-1.

I kampens sidste kvarter kunne vi sagtens have scoret yderligere, Peter Ankersen havde et skud på ydersiden af stolpen, Martin Braithwaite fik en god mulighed, Højbjerg havde også en OK chance – men fik fik ikke bolden ind. Men bedst som de fleste troede, at kampen ville slutte 4-1, fik vi en sidste mulighed – og sidste mand på en fornemt dansk angreb blev Martin Braithwaite – og dermed endte det med en sikker og fuldt fortjent 5-1 sejr.

Efter dagens sejr mod Georgien er status for Danmark, at selvom vi er ubesejrede i gruppen, har vi stadig blot fem point efter tre kampe. Det placerer os på en 2. plads i gruppen, fem point efter Irland – der dog har spillet fire kampe – og et point foran Schweiz, der til gengæld har blot er noteret for to kampe.

Kampfakta:
Danmark-Georgien 5-1 (2-1)
13’ 1-0 Kasper Dolberg
25’ 1-1 Saba Lobjanidze
30’ 2-1 Christian Eriksen (str.)
63’ 3-1 Kasper Dolberg
73’ 4-1 Yussuf Poulsen
90’ 5-1 Martin Braithwaite
15.387 tilskuere i Telia Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Peter Ankersen, Simon Kjær (36’ Mathias Jørgensen), Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen – Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Thomas Delaney – Robert Skov (62’ Daniel Wass), Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen (75’ Martin Braithwaite).

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jesper Hansen, Riza Durmisi, Victor Nelsson, Henrik Dalsgaard, Lasse Schöne, Anders Christiansen, Nicolai Jørgensen, Jacob Bruun Larsen.

Dommer:
Robert Schörgenhofer (AUT)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Georgien

• Peter Ankersen spillede sin 25. landskamp siden debuten i august 2013 mod Polen. Han har dermed brugt knap seks år på at blive den 136. spiller til at runde dette jubilæum for Danmark.
  • Robert Skov blev den 10. debutant under Åge Hareide siden landstrænerens debut i marts 2016. Han blev samtidig den 35. danske spiller til at repræsentere FC København i en landskamp.
  • Christian Eriksen scorede sit 27. mål for Danmark og det 21. mål de seneste tre år! Af de 27 mål har de seks været på straffespark, hvilket har været tilfældet for hans tre seneste scoringer.
  • Kasper Dolberg fik scoret sit andet og tredje mål for Danmark. Det første faldt også på datoen 10. juni, da Danmark i 2017 mødte Kasakhstan.
  • Danmark har ikke tabt i de tre første EM-kvalifikationskampe, hvilket historisk har betydet deltagelse ved den efterfølgende EM-slutrunde på nær i et tilfælde (2008).