Det startede ellers godt. En lidt rodet start, men efter en god aktion af Fraulo var det William Osula, der kunne bringe Danmark i front i det vigtige EM-opgør. Der kom efterfølgende flere gode momenter i kampen, som Danmark helst skulle vinde for at have mulighed for at sikre EM-billetten i denne termin.

Men Island viste, hvorfor netop kampene mod Island på U21-niveau har været en resultatmæssigt blandet fornøjelse gennem tiden. Først var det Ingason, der fik udlignet, og desværre kom Island også foran, da Sigurpalsson scorede til 2-1 fem minutter før pausefløjtet.

Danskerne kom ud til anden halvleg med masser af speed, og efter kun syv minutter kunne Kvistgaarden udligne for Danmark. 2-2 og masser af gode aktioner gav håb om et føringsmål også. Men dramaet var ikke slut. En nedlægning i feltet af butanten Sebastian Otoa gav både rødt kort og straffe til Island, der blev udnyttet af Ingason i det 73. minut, hvor han dermed blev dobbeltmålscorer for Island.

Kort efter blev det til 4-2, da Filip Jørgensen fik pareret et islandsk skud, men desværre lige ud i fødderne på – ja, Ingason – der dermed scorede sit tredje mål i kampen.

Det blev svært for danskerne, men et par udskiftninger gav faktisk flere danske muligheder. Desværre uden at det blev til flere mål. Derfor måtte Danmark inkassere sit første nederlag i kvalifikationen med 10 mand på banen.

Danmark er stadig med i kampen om EM-billetten og kan stadig selv afgøre det. Det kræver dog to sejre i de sidste to kampe – hjemme mod Tjekkiet på tirsdag i Vejle og igen hjemme mod Island i oktober, også i Vejle.