Lars Knudsen vil også være fungerende landstræner for Herrelandsholdet til de to Nations League-kampe i oktober mod Spanien og Schweiz. 

Den normale assistenttræner på Herrelandsholdet og i Augsburg tog over i de to Nations League-kampe i sidste uge mod Schweiz og Serbien, da Morten Wieghorst kort før kampene måtte sygemelde sig med milde symptomer på stress.  

Samtidig er Morten Wieghorst glædeligvis så meget i bedring, at han igen er klar til at genoptage arbejdet, som i første omgang vil være i en mindre krævende jobfunktion som assistenttræner til de to kampe. 

Fodbolddirektør i DBU Peter Møller glæder sig meget over, at Morten Wieghorst er frisk igen oven på sin sygemelding. 

“Morten er en meget værdsat kollega og person, og det er først og fremmest fantastisk godt nyt, at han har det godt og er kommet sig så meget over sin sygdom, at han kan genoptage arbejdet. Samtidig har vi set på, hvad der er det bedste for Morten og for landsholdet i den nuværende situation. Jobbet som landstræner er krævende, og med kun få uger til de næste kampe har vi sammen med Morten vurderet, at det her er den bedste løsning for de kommende to kampe,” siger Peter Møller. 

Han er samtidig helt tryg ved, at Lars Knudsen fortsætter som fungerende landstræner.  

“De seneste uger har vist, hvor solidt et setup vi har omkring Herrelandsholdet. Vi står sammen og løser de opgaver, der er. Samtidig har Lars vist, at han er en knalddygtig og tydelig leder og helt klar til opgaven. Han har et fremragende team omkring sig, hvor Daniel Agger i den grad også er trådt i karakter som en meget stærk assistenttræner. Morten vil helt naturligt glide ind i det setup som assistenttræner,” siger Peter Møller. 

Morten Wieghorst er glad for at være rask igen, og for at han kan genoptage arbejdet i en funktion, der passer til hans nuværende situation. 

“Jeg har det godt og er rigtig glad for, at jeg kan genoptage arbejdet. Jeg er samtidig taknemmelig for den støtte, jeg har fået fra DBU, og for at vi har fundet en løsning, som er den helt rigtige for mig lige nu. Det har været fantastisk at se, hvordan Lars og holdet har præsteret, og jeg glæder mig til igen at være en del af vores stærke team,” siger Morten Wieghorst. 

Lars Knudsen glæder sig over, at Morten Wieghorst er raskmeldt og bliver en del af teamet. 

“Vi er alle enormt glade for, at Morten har det godt igen. Jeg er klar til at løse opgaven i oktober også og glæder mig til arbejdet. Vi har lige haft en rigtig god samling, hvor vi alle stod sammen og tog fat. Spillerne trådte i høj grad i karakter og viste, hvor meget de elsker at spille for det her hold og for Danmark. Samtidig har vi en fantastisk stab, som kun bliver endnu bedre af, at Morten nu er med igen,” siger han. 

Lars Knudsen er allerede i fuld gang med at forberede de to kommende kampe sammen med den øvrige trænerstab, hvor også Kenneth Weber sammen med Daniel Agger vil være assistenttræner i oktober. 

Du kan stadig købe billet til begge udekampe mod henholdsvis Spanien og Schweiz her. 

For yderligere kommentarer kan pressen kontakte presseansvarlig for Herrelandsholdet, Martin Borre.